Kósa: a kormány készítsen előterjesztést az internetes zaklatás elleni fellépésről!

2015. október 22. csütörtök, 05:43 • www.mti.hu
Az internetes zaklatás elleni fellépés lehetőségeiről szóló szabályozási koncepció előterjesztésére kérte a kormányzatot - november 30-i határidővel - a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága szerdán - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, a testület elnöke a bizottsági ülés utáni sajtótájékoztatóján. A politikus azt mondta: az internetes zaklatás sajnos általános jelenség, amelynek elkövetői és áldozatai is döntő többségben fiatal- vagy kiskorúak. Hozzátette, a legkevésbé sem azt szeretnék, hogy kizárólag büntetőeszközöket vegyenek figyelembe, sokkal inkább olyan intézkedéseket, amelyek arra nevelik a gyermekeket, hogy a zaklatás helytelen.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ugyanakkor "az internetes zaklatás nemcsak gyermekkorúakat érint, hanem az egészen kiskorúaktól a miniszterelnökig bezárólag szoktak elképesztő esetek előfordulni" - mondta Kósa Lajos, megjegyezve, hogy legutóbb épp "egy a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető Facebook-csoport szólított fel a miniszterelnök meggyilkolására, ami egészen megdöbbentő és felháborító". A Fidesz frakcióvezetője felszólította a DK-t, hogy határolódjon el ettől a Facebook-csoporttól, az abban részt vevő DK-tagokat pedig zárják ki a pártból.
    
A kormánypárti politikust megkérdezték a záhonyi vesztegetési ügyről, amelyről úgy fogalmazott: "a magyar rendőrség munkája a korrupció tekintetében nagyon jelentősen javult", ez azonban nem jelenti azt, hogy a rendőrségi korrupció teljesen megszüntethető lenne, mert "amíg szabályok vannak és ember van, addig biztosan lesznek szabályokat elkerülők is".