Kott Ferencet választották az MKIK új Digitalizációs Kollégiumának elnökévé

2020. november 23. hétfő, 05:14
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara új elnöksége egyhangú szavazással Kott Ferencet választotta négy évre az MKIK Digitalizációs Kollégiumának élére. A Kollégium társelnöke Vinnai János lett. A Digitalizációs Kollégium legfontosabb feladata a kis- és középvállalkozások digitalizációjának támogatása, az infokommunikációs eszközhasználat és a digitális tudás növelése a gazdaságban. Az informatikai ágazat kormányzati érdekképviseletét is ellátja a testület.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az eddig Informatikai Kollégium néven működő szervezet, több országos hatókörű digitalizációs projekt kezdeményezője volt. A legfontosabb ezek közül a Modern Vállalkozások Programja, amely már közel 20 000 vállalat digitális fejlesztését támogatta közvetlenül.

Az új Digitalizációs Kollégium a mesterséges intelligencia és az IT biztonság területén is országos hatókörű vállalati programokat tervez indítani a közeljövőben.

Kott Ferenc az MKIK Informatikai Kollégiumát 2013-óta vezeti. Információs társadalom, digitális gazdaság szakértő, tanulmányait a debreceni és a svédországi lundi egyetemeken végezte. Korábban a Debreceni Egyetem vendégoktatója és az MTA elnöki tanácsadó testületének tagja volt. 2012-ben a VOSZ Év vállalkozójának választották, 2015-ben az Információs Társadalomért miniszteri kitüntetésben részesült. A Bluefield Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője, cégvezetőként főként informatikai rendszerek tervezésével és információ biztonsággal foglalkozik.

MKIK
Fotó: bankcenter.hu