Beszélő mesterséges intelligencia az új Lamborghiniben

2020. február 4. kedd, 20:18
Merész dologgal újít be a Lamborghini, megkapja az Amazon hangasszisztensét Alexát. Ez az, amiben a 2020-as Lamborghini Huracan EVO kicsit többet fog nyújtani mint a 5,2 literes V10-es blokk, a négykerék hajtás és a dinamikusan állítható felfüggesztés.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Vezetés közben hangutasításokkal állíthatjuk be a csatlakoztatott otthoni termosztátot, de a Huracan EVO lehetővé teszi, hogy ugyanezt tegyük az autó saját klímaberendezésével is. Emellett kabinvilágítást, ülésfűtéseket és a Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata-t, a Lamborghini dinamikus felfüggesztési rendszerét is beállíthatjuk hangvezérléssel.

Természetesen a szokásos Alexa képességeket is megkapta, így tudja váltani a zenéket vagy az időjárást ismertetni, híreket felolvasni, mint bármelyik Alexa-kompatibilis eszköz. De a vállalatok szerint ambiciózus lehetőségek  vannak az együttműködés kibővítésére, így nemcsak az Alexa képességei lesznek a Huracanban, hanem az Amazon Web Services integrációjának fejlesztésén dolgoznak, hogy a jövőben még több funkció legyen elérhető.

"Úgy látjuk, hogy az Alexa a vezetési élmény természetes, intuitív részévé fog válni, és Lamborghini ezt felismerte és ezért Alexát közvetlenül integrálja a fedélzeti infotainment rendszerekbe. Az integráció lehetővé teszi, hogy a Lamborghini tulajdonosai élvezzék az intelligens hangszolgáltatások kényelmét, miközben a Lamborghini vezetési élményének örömére összpontosítanak." nyilatkozta Ned Curic, az Amazon Alexa Auto alelnöke.
 


Forrás: nuus