Lezárult a „Nemzeti konzultáció és megújuló jogszabályok a sikeres infokommunikációért” egyeztetés-sorozat

A harmadik és egyben utolsó találkozóval lezárult a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Infokommunikációért felelős államtitkársága által szervezett „Nemzeti konzultáció és megújuló jogszabályok a sikeres infokommunikációért” című egyeztetés-sorozat 2010. október 15-én, Budapesten. Tóth László, az NFM főosztályvezetője által megnyitott és vezetett konzultáción a minisztérium szakértője prezentációjában kifejtette, hogy az európai uniós keretszabályozás meghatározó eleme a hatékony, harmonizált szabályozás feltételeinek megteremtése. Az előadás ezen a területen fontos, elérendő célként emelte ki a kompetens szabályozó hatóság függetlenségének megerősítését, az uniós szinten harmonizált szabályozást, a szabályozó hatóság hatáskörének bővülését. A minisztérium szakértője hangsúlyozta, hogy számos tennivaló vár a kormányra a tájékoztatási jog kiterjesztésében, a hálózatok és szolgáltatások biztonságának, integritásának felügyeletében, az elektronikus hírközlési törvény és a kapcsolódó jogszabályok műszaki, gazdasági és társadalmi követelményekhez igazításában.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az NFM Infokommunikációért felelős államtitkársága az egyeztetéseket az elektronikus hírközlési szabályozással kapcsolatos elképzelések megvitatása, az iparági vélemények megismerése céljából témacsoportonkénti bontásban 2010. október 1.-én indította. Első alkalommal a „Megbízható és korszerű hírközlési szolgáltatások a fogyasztóknak és a fogyasztókért”témában tartottak megbeszélést, a második, „Hatékonyan működő szabályozás, korszerű technológia, innovatív üzleti környezet” című konzultáció fókuszában a szolgáltatók álltak. A konzultációsorozat előadásaihoz készült prezentációk és bővebb információ található a 

www.nfm.gov.hu/feladataink/infokommunikacio/megujulo_jogszabalyok/kapcsolodo_anyagok link alatt.

A konzultáció sorozat kettős célt szolgált: egyrészt az uniós jogharmonizációs kötelezettség sikeres teljesítését, másrészt a hazai elektronikus hírközlési szabályozás átfogó, stratégiai szempontokat és a hazai piaci sajátosságokat tükröző felülvizsgálatát.

A szervezők az infokom2010@nfm.gov.hu címre 2010. október 29.-ig várják a további észrevételeket, javaslatokat, amelyeket a szakértők az előzetes tervek szerint az év végéig feldolgoznak.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium - Kommunikációs Főosztály