Luxus és fenntarthatóság - Mercedes-EQ

2021. október 7. csütörtök, 09:08
Az autómobil feltalálójaként a Mercedes-Benz az autózás jövőjéért is felelősséget vállal. Ügyfeleink hagyományosan biztonságos, kényelmes és dinamikus autókat várnak el tőlünk, prémium minőségben. De az elvárások között a környezetbarát megoldások is fontos kritériumként szerepelnek, és mi örömmel teszünk eleget ennek. A fenntarthatóság ma már üzletpolitikánk elválaszthatatlan részévé vált.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Ambition 2039 – a Mercedes-Benz fenntarthatósági programja

2039-ig karbonsemleges új autóflotta létrehozása a célunk. 2030-ra pedig az értékesített járműveink fele teljesen elektromos vagy plug-in hibrid modell lesz

A Mercedes-Benz már évtizedek óta azon dolgozik, hogy a fenntarthatósági elvárásoknak megfeleljen. A folyamat már 1954-ben elindult a 300 SL modellel, amely az első sorozatgyártású jármű volt négyütemű motorral, közvetlen benzinbefecskendezéssel. Ezt követte 1975-ben az első hidrogén-meghajtású tesztjármű, majd 1982-ben az első elektromos meghajtású személyautó teszt változata.

Mercedes-EQ

Az elektromobilitás a környezettudatosság, a klímavédelem és a fenntartható fejlődés szimbólumává vált. A Mercedes-EQ almárka progresszív csúcstechnológiás, dedikált elektromos architektúrákra épített modelljeivel lépett be az elektromobilitás világába.

Luxus és elektromobilitás

A luxus mindig is a Mercedes-Benz lelke volt. A valódi luxusélmény a Mercedes-EQ almárkának köszönhetően ma már elektromos, digitális és fenntartható is.

A teljesen elektromos Mercedes-EQ család első tagja a 2018-ban bevezetett EQC volt. 2021-ben és 2022-ben összesen nyolc modellel bővül az elektromos modellek köre, a kompaktmodelleket képviselő EQA-tól a márka zászlóshajóját jelképező EQS-ig.

Az EQC - A Daimler jövőbemutató mobilitási korszakának kezdete

A Mercedes-Benz EQC az EQ márka első szériagyártású modelljeként lépett piacra 2019-ben. A letisztult formatervű világújdonság egy új, avantgárd megjelenés előfutárának tekinthető. Az EQC mind kívülről, mind pedig belülről nézve megtestesíti a progresszív luxus formanyelvét, ami egy addig ismeretlen szépségnek, a különféle digitális és analóg elemek tudatos találkozásának, valamint az intuitív és fizikai dizájn összjátékának köszönhető. Az EQC-ben az úttörő MBUX (Mercedes-Benz User Experience) multimédiás rendszert köszönthettük. Az EQC a Mercedes me applikáció keretein belül először kínált átfogó szolgáltatáscsomagot, amivel az elektromos autózás kényelmessé és a hétköznapokban kiválóan használhatóvá válik.

Az új EQA - elektromos kompakt az új generáció számára

A progresszív luxust képviselő EQA a csillagos márka elektromos flottájának tagja, amely a népszerű GLA modell lenyűgöző karakterisztikáját egyesíti a hatékony elektromos hajtással. A vezetőt számos területen támogatják az intelligens vezetéstámogató asszisztensrendszerek, például a balesetek elkerülése érdekében, a hatékony működtetés terén, valamint az elektromos meghajtás sajátosságait is figyelembe vevő navigálás során. Emellett kivételes Mercedes-Benz funkciók sora található meg a dinamikus kompakt modellben az ENERGIZING komfort megoldásoktól kezdve az intuitív MBUX infotainment-rendszerig. Az EQA akár 426 kilométer megtételére is képes egyetlen feltöltéssel.

Az új EQS - a modern luxus és fenntarthatóság jegyében született autó

A vadonatúj EQS a csillagos márka elektromos flottájának zászlóshajójaként a karbonsemlegesség felé vezető út egyik fontos mérföldkövét jelenti. A világ első luxuslimuzin villanyautója, amely egy új, kimondottan elektromos járművek számára tervezett platformra épül. A teljesen szén-dioxidsemleges módon gyártott EQS a legjobb aerodinamikai mutatókkal rendelkezik ebben a kategóriában. A modellben a mesterséges intelligencia és kivételes anyaghasználat teszi ünnepivé az utazást, amelyet akár 770 kilométeren át is élvezhetünk egyetlen feltöltéssel.