Magyar és lengyel oktatástechnológiai vállalat egyesíti cégeit

2022. szeptember 15. csütörtök, 09:00
Közép-Európa két vezető oktatástechnológiai vállalata, a magyar Codecool Programozóiskola és a lengyel Software Development Academy (SDA) egyesíti cégeit, ezzel Európa egyik legnagyobb, digitális készségeket oktató és közvetítő hálózatát hozzák létre.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az egyesítést követően létrejövő digitális készségeket oktató cég  8 országban - Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Észtország és Albánia - lesz jelen, évente mintegy 15 000-20 000 magánszemélyt, megközelítően 400 vállalatot fog kiszolgálni a közép-európai régióban.

Kiemelték, a digitális készségek elsajátítása különösen fontos, mivel az Európai Unió egyik problémája éppen az, hogy hiányzik az infokommunikációs technológiai (IKT) szektorból körülbelül 1,8 millió szakember. Az egyesülés után a Codecool és az SDA célja, hogy a szakemberhiányt a közép-európai régióra összpontosítva kezelje. Ennek megvalósítására a több mint 300 alkalmazott, a 17 digitális átképzési program, valamint az 1600 mentorból álló hálózat ad lehetőséget.

A tájékoztatás szerint a két cég a helyi piacokon megtartja márkaneveit, továbbra is Codecool és SDA néven lesznek jelen.

A Codecool magyar alapítású, budapesti székhelyű, 7 évvel ezelőtt indított vállalkozás, 4 országban van jelen - Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria - mintegy 150 alkalmazottal, több mint 2000 végzett diákkal, valamint több mint 300 vállalati partnerrel.

A tavalyi üzleti évben a Codecool Kft.  2,397 milliárd forint árbevételt ért el, a Codecool konszolidált, csoportszintű IFRS szerinti árbevétele 7,8 millió eurót tett ki. A Software Development Academy (SDA) lengyel székhelyű, magánalapítású, 7 évvel ezelőtt létrehozott vállalat 6 országban - Lengyelország, Románia, Észtország, Csehország, Szlovákia, Albánia - működik mintegy 150 alkalmazottal, több mint 15 000 végzett diákkal, és 100-nál több vállalati partnerrel rendelkezik. Az SDA 2021-es konszolidált árbevétele 6,7 millió euró volt.

A Codecool 2022-es várható árbevétele elérheti a 10 millió eurót, a lengyel SDA-é is hasonlóan alakulhat - közölték az MTI érdeklődésére.

______
Forrás: MTI