Magyar elnök az ETC e-marketing hálózatának élén

2011. október 13. csütörtök, 14:07 • MTIEuropean Travel Commission, ETC, Kútvölgyi Emese
Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) e-marketing hálózatának elnökévé Kútvölgyi Emesét, a Magyar Turizmus Zrt. e-marketing irodájának vezetőjét választották e hónap elején Varsóban - közölte a Magyar Turizmus Zrt. kommunikációs irodája csütörtökön az MTI-vel. A 35 európai ország nemzeti turisztikai hivatalait tömörítő szervezet október 3-5. között a lengyel fővárosban tartotta 60. igazgatósági ülését és 81. közgyűlését. (Magyarországot a szervezet igazgatóságában Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója képviseli.) Az ETC fő célja Európa mint turisztikai desztináció promóciója a tengerentúli küldő piacokon.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
    Az igazgatósági ülésen a szakemberek többek között megvitatták az ETC új stratégiáját. Ennek a koncepciónak a célja, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között is biztosítsa Európa első számú turisztikai szervezetének hosszú távú hatékony működését.
    A rendezvény további napirendi pontjaként tárgyaltak még az Európai Turisztikai Bizottság 2012. évi marketingtervéről és költségvetéséről is. Továbbá szó volt az Európai Turisztikai Bizottság és az Európai Bizottság együttműködési nyilatkozatáról is.
    Az együttműködési megállapodás aláírására október 6-án került sor Krakkóban, az Európai Turizmus Fórum keretében.
    Az igazgatósági ülést követően rendezték meg az ETC 81. közgyűlését. A közgyűlésen az ETC e-marketing hálózatának megújítását a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója javasolta, tekintettel arra, hogy az internet egyre nagyobb szerepet tölt be a turisztikai marketingtevékenységben is.
    A Magyar Turizmus Zrt. számára számos előnnyel jár az e-marketing terület vezető tisztségének elnyerése. Ezek között a legfontosabb, hogy a magyar nemzeti turisztikai marketingszervezet első kézből értesülhet az elektronikus országmarketing területét érintő újdonságokról és jobban össze tudja hangolni e-marketing tevékenységét az ETC tagországokéval - tartalmazza a közlemény.
Kapcsolódó dosszié: Személyi hírek