Megjelentek a Digitális Magyarország Ügynökség működését érintő részletszabályok

2022. augusztus 15. hétfő, 09:09
egjelent a Digitális Magyarország Ügynökség (DMÜ) működését szabályozó kormányrendelet. Az állami szervezet felügyeli a kormányzati informatikát, valamint az e-közigazgatási, informatikai rendszerek és infrastruktúrájuk üzemeltetéséért, továbbá a kapcsolódó fejlesztések megvalósításáért is felel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Az ügynökség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a kormányrendelet megjelenésével egy gyorsan reagáló, hatékony állami szervezet jön létre.

A DMÜ működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a vezérigazgatói feladatokat Guller Zoltán miniszteri biztos látja el.

Közölték, a jövőben a DMÜ látja el az e-közigazgatással, az informatikával, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítésével, a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenységgel, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat.

"Az innovatív és proaktív működés a megfelelő eszközrendszer birtokában a digitalizációt az állampolgárok szolgálatába állítja" - fogalmaztak.

Kiemelték, a szervezet célja, hogy csökkenjen a bürokrácia, hatékonyabbá váljon a döntéshozatal és enyhüljenek az állampolgárok terhei.

A működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd - áll a közleményben.

______
Forrás: MTI