Megnyílt a világ legnagyobb informatikai szakkiállítása

2018. június 11. hétfő, 10:00 • hirado.hu
Megnyílt a CeBIT, amelyen 70 ország közel 2800 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A hannoveri CeBIT a digitális gazdaság aktuális trendjeinek és legfrissebb innovációinak a seregszemléje. Önálló szakkiállításként 1986 óta rendezik meg a németországi Alsó-Szászország tartomány fővárosában.
 
A június 15-éig tartó információs technológiai szakkiállítást először tartják nyáron.
 
A CeBIT szervezői szerint az idei bemutató középpontjában a digitalizáció áll és annak hatása a gazdaságra, a társadalomra, továbbá a mesterséges intelligencia, a robottechnológia, valamint az autonóm járművek fejlesztése.
 
Magyarország az idén második alkalommal jelenik meg önálló nemzeti standdal a kiállításon. A CeBIT-en a tavalyihoz hasonlóan 21 magyar vállalkozás vesz részt, közöttük 12 kiállítóként, 9 szakmai előadóként.
 
A magyar részvételért felelős szervezetek múlt heti sajtótájékoztatóján Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta: a megjelenéssel a magyar digitális innovatív exportképes termékeket és szolgáltatásokat pozícionálják elsősorban a német és az európai piacokon.
 
A részvétel a kiállításon kifejezi azt is, hogy Magyarország elkötelezett a digitális innováció iránt, a német partnerek magas hozzáadott értéket szolgáltató cégeket találhatnak a magyar digitális ipar szereplői között.