Megszerettetni az olvasást, akár a világháló böngészésével

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az olvasás fontosságára hívta fel a figyelmet Budapesten a Központi Statisztikai Hivatal Olvasással a tudásért című konferenciáján. Soltész Miklós kiemelte: mindegy, hogy a fiatalok a hagyományos könyvtárak kötetein keresztül vagy pedig a világhálót böngészve szeretik meg az olvasást. Az államtitkár úgy fogalmazott: "fogyó nemzet vagyunk, amelyre ráfér a gyarapodás". Ha erre a közélet és a politika nem próbál meg olyan válaszokat adni, amelyek a családok támogatását segítik, akkor a KSH dolgozóinak figyelmeztetése a fogyásra sokszor hiábavaló - tette hozzá.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az államtitkár felhívta a figyelmet a hangoskönyvek fontosságára is, amelyek elsősorban a vakok és gyengénlátók számára nyújtanak hozzáférést a könyvekhez.
Megemlítette a szociális és az oktatási államtitkárság közös tervét azzal kapcsolatban, hogy a jövőben a filmek nagy részét ne szinkronizálják. Meggyőződése szerint ezzel javítani lehetne a fiatalok nyelvtudását és emellett olvasásra késztetné az embereket.

Forrás: Nemzeti Erőforrás Minisztérium