Megvalósultak az IT infrastruktúra-fejlesztési projektek

AZ ASP KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSAINAK IGÉNYBEVÉTELÉHEZ SZÜKSÉGES INFORMATIKAI FEJLESZTÉSEK KONZORCIUMI KERETEK KÖZÖTT TÖRTÉNŐ MEGVALÓSÍTÁSA NAGYKÁTA, MENDE, SZENTMÁRTONKÁTA, TÁPIÓSZELE ÉS ÚRI TELEPÜLÉSEK ÖNKORMÁNYZATÁNÁL.

2015. július 20. hétfő, 23:03
2015.06.30-án lezárult a KMOP-4.7.1-13, „Elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztése” elnevezésű pályázati konstrukció keretében 64,24 millió vissza nem térítendő támogatásból megvalósult az IT infrastruktúra-fejlesztési projekt, mely Nagykáta, Mende, Szentmártonkáta, Tápiószele és Úri települések önkormányzatait alkalmassá teszi az ASP központ szakrendszereinek használatára.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatásaA projekt keretében:

* Informatikai eszközök cseréje - asztali munkaállomások, laptopok, fénymásolók, nyomtatók cseréje,

* adatmigrációs és igazgatásszervezési feladatok, valamint információ- és adatbiztonsági audit és sérülékenység-vizsgálat elvégzése, szabályzat kialakítása, IT biztonsági továbbképzés valósult meg.

A fejlesztések révén, a projekt befejezésekor az önkormányzatok az ASP központ alkalmazásai közül az iratkezelő, a gazdálkodás, az adó, az ingatlankataszter, valamint az iparkereskedelmi szakrendszerhez csatlakoztak.

E mellett a lakosság a központ által szolgáltatott új, korszerű települési portállal fog majd találkozni.

A fejlesztéseknek köszönhetően, az önkormányzati ASP központ a csatlakozó települések számára lehetővé teszi - a hatékony forrás felhasználás mellett- a belső működés támogatását, és egyes E-közigazgatási szolgáltatások nyújtását korszerű informatikai megoldások segítségével.