Mobil fizetés a Szolnoki Főiskolán

2011. február 7. hétfő, 02:23 • http://www.telenor.hu/sajto/sajtokozlemenyek/838
2011. január 26-tól az ország egyetemei és főiskolái közül elsőként a Szolnoki Főiskolán válik elérhetővé a MobilFizetés szolgáltatás, így a Telenor (a djuice márka is), valamint a T-Mobile ügyfelei ezentúl a tanulmányaikkal járó fizetési kötelezettségeiket, a beiratkozási, a kollégiumi, a vizsgajelentkezési és egyéb díjakat egyszerűen és kényelmesen, akár mobiltelefonjukról is kifizethetik.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Senki sem szeret a kollégiumban vagy az egyetemi számítógép-teremben órákig várni, hogy aztán egyszerre intézhesse a Neptunon az összes, félévben felmerült fizetési kötelezettségét. Természetesen sokan saját számítógépet használnak, ezért nekik ez lényegesen könnyebb és gyorsabb. A Magyar Telekom szolnoki T-City projektjéhez kapcsolódó kezdeményezésként 2011. január 26-tól azonban egy új megoldásnak köszönhetően a diákok még ennél is egyszerűbben, akár mobiltelefonjukról is azonnal intézhetik ezeket a kifizetéseket, a néhány ezer forintos utóvizsga díjaktól kezdve a nagyobb összegű tandíjakig. A Szolnoki Főiskola, a T-Mobile, a Telenor, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer fejlesztője, az SDA Kft., valamint a TÜSZ integrált gazdasági rendszer fejlesztője a HC-Delta Kft. együttműködésének köszönhetően a MobilFizetés-szolgáltatás már a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterétől elérhető a Neptunban.

Azoknak a diákoknak, akik az új fizetési lehetőséget választják, az FHB Kereskedelmi Bankkal külön szerződést kell kötniük, amelyet a mobilszolgáltatójuknál (Telenor, djuice és T-Mobile) kezdeményezhetnek. Ezzel FHB MobilFizetés bankszámlát kapnak, az egyes díjakat pedig ennek a számlának a terhére tudják kiegyenlíteni mobiltelefonnal. Ezt követően a Neptun webes felületén regisztrálniuk kell a MobilFizetéshez tartozó telefonszámot. A regisztráció után a kívánt fizetési tranzakciókat a rendszer automatikusan elküldi a hallgató által megadott mobilszámra, a fizetés pedig a szolgáltatáshoz tartozó, PIN-hez hasonló mKód megadásával a mobiltelefonról azonnal teljesíthető. További információ a banki díjakról az FHB Bank aktuálisan érvényben levő hirdetményében érhető el (www.fhb.hu).

A MobilFizetés a Neptunban elérhető gyűjtőszámlás fizetési móddal szemben a kényelem mellett további előnyöket is kínál a hallgatóknak. A legfontosabb, hogy a MobilFizetéssel rendezett befizetések valós idejűek, azaz a mobilon jóváhagyott összeg azonnal jóváíródik a Neptunban, függetlenül attól, hogy a befizetés napközben történt, vagy akár hétvégén vagy éjjel. A szolgáltatás hasznos, hiszen a diákok a Mobilfizetést a Neptunon kívül más élethelyzetekben is használhatják, például feltölthetik a mobilegyenlegüket vagy akár az albérletük, lakásuk közmű-számláit is rendezhetik. Kipróbálhatják a pénzküldés- és fogadás funkciót, amellyel bármikor, néhány kattintással pénzt küldhetnek a szolgáltatásra szintén szerződött ismerőseiknek.

A MobilFizetés díjai is kedvezőek; a szolgáltatásért a hallgatónak 24 éves koráig csupán 690 Ft-ot, a fizetőeszköz éves díját kell kiegyenlítenie a tranzakcióhoz kapcsolódó díjakon kívül. Ezt a banki díjat azonban az első évben elengedi az FHB; így a Mobilfizetés-szolgáltatás használatakor mindössze az egyes tranzakciók során küldött SMS-ek díját, SMS-enként 20 Ft-ot kell fizetni a mobiloperátornak, a tranzakcióhoz kapcsolódó banki díjakon kívül.

A Telenor, a T-Mobile és az FHB Bank 2008 októberében vezette be a MobilFizetés szolgáltatást, mely lehetővé teszi, hogy a két mobilszolgáltató ügyfelei hazánkban merőben új, kényelmes, biztonságos és innovatív fizetési módszert vegyenek igénybe. A MobilFizetés elfogadóhelyeinek száma, a kifizethető termékek és szolgáltatások köre folyamatosan bővül, amelyről a szolgáltatók és a MobilFizetést elfogadó Partnerek rendszeresen tájékoztatják az ügyfeleket.

Fizess a mobiloddal! www.mobilfizetes.hu

Forrás: Telenor sajtóközlemény