Mobiltelefonjukkal már 68 ingyenes szolgáltatást érhetnek el a franciák

Fennállása egyéves évfordulóját ünneplő Proxima portálon (www.proximamobile.fr) a franciák már 68 e-kormányzati és egyéb kényelmi szolgáltatást érhetnek el különféle mobilplatformokról (android, blackberry, ipad, iphone, symbian, windows mobile...) és természetesen asztali és notebook gépeikről. Pillanatnyilag a legnagyobb népszerűségnek örvendő szolgáltatás az "SNCF Direct", aminek segítségével a menetrendek böngészésétől az úton lévő vonatok helyzetéről nyújtott valósidejű tájékoztatáson át az online jegyvásárlásig különféle vasúti és az utazáshoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások (pl. taxirendelés, szállodafoglalás) vehetők igénybe.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A felhasználók számát tekintve második legkeresettebb szolgáltatás a "Comuto", ami a telekocsi mozgalom híveinek nyújt segítséget az egymásra találásban, a harmadik helyet pedig a "Proxi Produit" szolgáltatás foglalja el, aminek lényege, hogy a vonalkódja bebillentyűzésével bármely termékről értékes információhoz (pl. használati utasítás, a gyártása során felhasznált anyagok, származási ország stb.) juthatnak az érdeklődők.
Az e-kormányzati szolgáltatások közül a parlament és a szenátus üléseiről készített beszámolókat, az online jogtárat, a munkahelykeresőt, a külföldi utazásokkal kapcsolatos információkat kíséri figyelemmel a legtöbb felhasználó.