Nagyszabású digitalizáció a Mol csoportnál - stratégiai megállapodást kötött a Mol és az SAP

2020. szeptember 11. péntek, 08:02
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Mol energetikai és az SAP informatikai vállalat; a Mol csoport beszerzési folyamatainak teljeskörű digitalizációját az SAP Ariba megoldások bevezetésével és az Ariba Networkhöz csatlakozva valósítja meg - közölte az SAP csütörtökön az MTI-vel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az SAP hangsúlyozta, hogy a stratégiai megállapodás tovább erősíti a két vállalat között az 1990-es években kezdődött együttműködést.  
A tájékoztatás szerint a stratégiai együttműködés kiemelt projektje a Mol csoport beszerzési folyamatainak standardizálását, a folyamatok átláthatóságának növelését, továbbá a beszállítói kapcsolattartás egységesítését és digitalizációját elősegítő SAP Ariba bevezetése. Ezzel a Mol csoport csaknem 200 beszerzési kollégája a cégcsoport mintegy ötezer beszállítójával az Ariba Networkön keresztül fog kommunikálni, és éves szinten mintegy négyezer szerződés és közel kétszázötvenezer megrendelés fut majd a rendszeren keresztül.

A Mol csoport 2019 közepén kezdte el tesztelni az SAP beszerzési platformját, a végleges döntés ennek pozitív tapasztalataira alapozva született meg.

Az SAP Ariba megoldások kiterjedt beszállítói hálózatot is elérhetővé tesznek a Mol csoport számára. Az SAP Ariba Network ugyanis a világ egyik legnagyobb üzleti hálózata, amely 190 országban több mint 5 millió vállalatot hoz egy platformra, és mintegy 3460 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolít - közölték.

MTI/SAP
Fotó: MOL