Nem hagyja magát a Google: jön a Google Play Pass, az Apple Arcade ellenfele

2019. szeptember 24. kedd, 10:00 Kiss Franciska
Épphogy bejelentette a több száz prémium játékhoz hozzáférést nyújtó Apple Arcade szolgáltatását az Apple, a Google máris rákontrázott a Play Passal, ami egyelőre még tesztfázisban működik. Melyik kínál többet?

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kedden jelentette be az Apple, hogy nemsokára elindul az Apple Arcade névre keresztelt szolgáltatása, aminek keretein belül a felhasználók 4,99 dollárért több száz különleges játékhoz kapnak hozzáférést. A havi díjas szolgáltatás nem csak a felhasználó veheti igénybe, hanem a családon belül bárki, akivel megosztja.

Erre érkezett válaszként a Google oldaláról a Google Play Pass, ami azonos áron kínál, szintén több tucat prémium játékhoz és egyéb apphoz hozzáférést. A cég azt is belengette, hogy akik az elsők közt próbálják ki az új szolgáltatást, féláron juthatnak hozzá az első 12 hónapban.

A rossz hír, hogy egyelőre csak az amerikai felhasználók próbálhatják ki a jutányos áron kínált játék- és appválasztékot, de a Google azt ígérte, hogy fokozatosan kiterjesztik a többi országra is.

Amit biztosan fellelhető lesz majd a kínálatukban az számtalan gyermekjáték, az Accuweather számos plusz extrával, a nagyon népszerű Risk táblajáték, a Star Wars, és a Pic Stitch is.

A Play Pass hivatalos bejelentésére elvileg októberben kerül sor, valószínűleg a Pixel 4 mobilokkal együtt. S hogy melyik cég kínál többet? Azt csak a tesztfázis után lehet megmondani, de egyelőre hatalmas verseny meg a felhasználók kegyeiért, így utóbbiak bármelyik mellett teszik le a voksukat, jól fognak járni.(Fotó: flickr.com/Tony Webster)