Nem minden tervből lesz villanyautó

2022. január 21. péntek, 08:00
Szegény ember az, aki már ígérni sem tud, tartja a mondás. Az elektromos autógyártó startupok eddig nem viselkedtek szegényként! Sőt! Bőségesen fogalmaztak meg ígéreteket a felhasználók felé. A koronavírusos időszak, a chiphiány és az ellátási láncok bizonytalanná válása azonban oda vezetett, hogy több biztosra vett, prototípusként már látott ígéret sorsa bizonytalanná vált.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
Mindenki tudja, aki figyeli egy ideje Elon Musk munkásságát, az tudja, hogy a 2018 óta ígért és végül 2019. novemberében leleplezett Tesla Cybertruck gyártása egy kicsit csúszni fog. Eredetileg 2019-re várták a gyártás megkezdését, aztán volt egy 2021-es dátum is, idén év elején pedig eltávolították a Tesla honlapjáról az összes olyan utalást, ami alapján azt lehetne gondolni, hogy 2022-ben aztán már tényleg kigurul a gyár kapuján az elsős sorozatban gyártott pickup.

A Tesla pontos szándékairól nehéz képet alkotni. Musk leginkább Twitteren kommunikál a sajtóval, illetve a pénzügyi jelentések előtt szokott még telekonferenciát tartani pénzügyi elemzőkkel. A cég PR részlegét azonban több, mint egy éve leépítették. Emiatt nem csak sajtóközleményeket nem ad ki a Tesla, de kérdést sem lehet egyszerűen feltenni a cégnek. Legkésőbb jövőre megtudjuk, mikor jönnek tényleg a Cybertruckok, ha váratlanul arrébb nem tolják a határidőt.

Elmarad a kocka terepjáró

Cifrább a története az amerikai Bollingernek, ami azt ígérte, hogy a külsejében a Land Rover Defenderéhez vagy a Mercedes G-osztályhoz hasonlatos terepjárót fog gyártani, amit a traktorhangon pöfögő, óriási nyomatékot alacsony fordulaton leadó dízelmotor vagy turbós benzines erőforrás helyett villany fog hajtani. Ez igen előnyös egy terepjáró esetében, hiszen a villanymotor azonnal nyomatékcsúcson pörög, nem kell várni, hogy megjöjjön az erő.

A Bollinger Motors 2015-ben mutatkozott be, és egy héttel ezelőttig úgy tűnt, hogy a hobbi járművek piacán fognak versenyezni. A megváltozott körülmények hatására azonban 2022 elején bejelentették, hogy kisteherautó gyártásába fognak ugyanannak az technológiának a használatával, amire a terepjárójukat építették volna fel. A haszongépjármű tengelytávja nagyobb lesz, mint a hobbiterepjáróé, de ez az egyetlen lényeges különbség. Az E-Chassis nevű platform amúgy tökéletesen használható egy Ford F-450-es méretű haszongépjármű elkészítéséhez, néhány jellemzőben még jobb is lehet, mint a versenytársai.

A problémát az jelenti, hogy a Bollinger haszongépjárműből is csak prototípusokat és terveket mutatott be. Elvben azonban képes lesz 70 és 210 kWh közötti akkucsomaggal szerelt nagy teljesítményű autót készíteni, csak egyszer készüljön el egy sorozatgyártott példány.

Gyülekező viharfelhők

Az amerikai Canoo is amellett döntött, hogy olyan autót tervez, ami jobban hasonlít a kilencvenes évek szögletes videojátékaira, mint egy hagyományos autóra. A cég az épp ismert tervei szerint az Egyesült Államokban fog gyártatni, bár korábban szóba került az is, hogy Hollandiában építenek üzemet.

A terveket azonban érdekes fényben láttatja az a tény, hogy karácsony előtt pár nappal távozott Peter Savagian, a cég társ-alapítója és technológiai vezetője. Őt pedig követte a vállalat hajtásláncért felelős vezetője és a Canoo járműprogramjának igazgatója is. Alapítók és mérnökök is maradtak természetesen a cégnél, de hagyományosan nem jó jel, ha a mérnöki vezetés jelentős része új kihívásokat keres magának. Az pedig csak ront az összképen, hogy az autós startup pénzügyi vezetője helyett tavaly áprilisban kellett új embert keresni.

Merre az arra?

Természetesen egy pillanatig sem vált kérdésessé, hogy a jövőt az elektromos járművek jelentik. Viszont a startupokat támogató kockázati tőkebefektetők egyike - másika rádöbbenhet arra, hogy rossz lapra tett. A Local Motors már be is zárt. A Lordstown Motors nehéz éveken van túl, de mostanra talán ismét elkezdett lábra állni. A fenti három jármű jövője pedig drasztikusan átalakult. Közben az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálj a Tesla robotpilóta (FSD) fantázianevű funkcióját, ami bizonyos körülmények között önvezetést tesz lehetővé.