NemzetHáló a Facebookon

2011. február 20. vasárnap, 01:45 • kormany.hu
A „NemzetHáló” a magyar kormány nemzetpolitikával foglalkozó és egyben a világ magyar fiatalságához szóló Facebook-os csatornája, amely a napokban indult és a hivatalos köszöntőjét Semjén Zsolt, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes adta át egy videóüzenet formájában. Köszöntőjében a magyar fiatalokat szólítja meg, amelyben hangsúlyozza, hogy a magyar kormány 2010 óta arra törekszik, hogy elérje és párbeszédre ösztönözze őket, hiszen a magyarság jövője, a magyarság megmaradása ettől a generációtól függ.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Magyar Kormány – küldetéséhez hűen – az elmúlt néhány hónapban soha nem látott lépéseket tett a magyar nemzet megmaradásáért, és a következő lépésként megalkotja a magyar Nemzeti Regisztert, amelyhez ötleteket, javaslatokat, meglátásokat vár a NemzetHáló oldal tagjaitól.

A NemzetHáló felhasználóit megszólítva kiemeli, hogy ez a közösség a jövő generációja, aki otthon van az online közösségi tereken, amelyek a magyar–magyar kapcsolattartás új dimenziói lehetnek.

A NemzetHáló létrejöttének célja, hogy tájékoztatást nyújtson az országunkat, a nemzetünket érintő eseményekről, a kettős állampolgárság lehetőségéről, pályázatokról, rendezvényekről, kulturális programokról.

Kiemeli azonban, hogy a NemzetHáló közössége csupán a kölcsönös kapcsolat révén tud élő valósággá válni. Ezért arra kéri a fiatalokat, hogy ők is küldjenek tájékoztatást rendezvényeikről, programokról, eseményekről, írják meg ezekkel kapcsolatos élményeiket, javaslataikat, küldjenek továbbá képet, videót. A NemzetHáló sikere abban rejlik, ha a fiatalok nem csupán a Kormánnyal, hanem egymással is kapcsolatba lépnek, hogy ez élő, magyar-magyar kapcsolattá váljon. Ez a NemzetHáló igazi célja.

Végezetül kiemeli, hogy a magyarság jövője abban áll, hogy a fiatal generációk elgondolkodnak azon, milyen legyen a magyarság 10, 20, 50 év múlva, mert valamennyiünk küldetése az, hogy megmaradjunk magyarnak, amely meghatározóan ezen a generáción is múlik.

Facebook oldal

Forrás: kormany.hu