Nemzetközi ifjúsági űrkutatási konferencia lesz Budapesten

2015. február 12. csütörtök, 09:03 • www.mti.hu
Az űrkutatás és az űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozó nemzetközi ifjúsági konferenciát rendeznek pénteken a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME). A magyar és angol nyelvű tanácskozás Bővülő ismereteink elnevezésű szekciójában az űrtevékenységhez kapcsolódó tudományterületek - többek között fizika, kémia, biológia, orvostudomány, pszichológia - új tudományos eredményeit, míg A jövő kihívásai blokkban különböző technológiai fejlesztési eredményeket ismerhet meg a hallgatóság.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az Ismereteink megosztása elnevezésű részben általános, középiskolai és egyetemi felsőoktatási oktatási módszereket és tapasztalatokat, valamint iskolán kívüli képzési és ismeretterjesztési formákat mutatnak be az előadók - közölték a szervezők az MTI-vel.
    
A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Egyesült Innovációs és Tudásközpont, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szervezésében megvalósuló konferencia időszerűségét Magyarország Európai Űrügynökséghez történő csatlakozásából adódó bővülő lehetőségei, valamint ezzel párhuzamosan a Műegyetemen folyó űrtevékenységek közös megjelenésének igénye adja. 
    
A rendezvény időpontjának megválasztásával a Műegyetemen elkészített első magyar műhold, a Masat-1 sikeres pályára állítására és missziójára emlékeznek.