Nyitrai Zsolt Strasbourgban egyeztetett az ENISA jövőjéről

Az Európai Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) mandátumának átmeneti meghosszabbításáról és korszerűsítéséről szóló jogalkotási dossziék tárgyában folytatott egyeztetést Strasbourgban a magyar EU elnökség képviseletében Nyitrai Zsolt, infokommunikációs államtitkár Giles Chichester az Európai Parlament ENISA témakörben megbízott jelentéskészítőjével és Christian Ehler és Silvia-Adriana Ticau árnyék jelenéstevőkkel valamint Európai Bizottsági képviselőkkel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A hálózat- és információbiztonság a magyar elnökség IKT programjának egyik prioritása. Egyfelől szükséges a bizalom és a hálózatbiztonság fokozása Európában az ENISA korszerűsítése révén. Másfelől azonban biztosítanunk kell az ENISA zavartalan működését. Az Ügynökség mandátumának átmeneti meghosszabbítását illetően jó eséllyel lezárulhat ez a folyamat a Távközlési Tanács májusi ülésén. – hangsúlyozta Nyitrai.

Strasbourgi látogatása során Nyitrai további EP képviselőkkel is folytatott kétoldalú megbeszéléseket. A magyar soros elnökség félidejéhez közeledve kiemelt EU távközlési jogalkotási dossziék tárgyában egyeztetett Gunnar Hökmark, Pilar del Castillo Vera, Catherine Trautmann és Malcolm Harbour EP képviselőkkel. A tárgyalássorozat egyben megerősítette, hogy a magyar elnökség jó úton halad kitűzött programjának teljesítésében, amellyel hozzájárul a Digitális Menetrend megvalósításához.

Az ENISA honlapja

Forrás: nyitraizsolt.hu