OECD konferencia az internetes gazdaságról

2011. április 20. szerda, 02:41 • www.oecd.org
2011 Június 28-29-én a párizsi OECD konferencia központban az internetes gazdaság növekedésének és innovációjának ösztönzéséről rendeznek konferenciát. A találkozó célja a közmegegyezés keresése abban a témában, hogy hogyan lehetne biztosítani a folyamatos növekedést és fejlesztést az internet gazdaság területén. A találkozó a 2008 júniusban tartott OECD által szervezett” A jövő internet gazdasága” néven ismert miniszteri találkozó nyomon követése.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Széles körű egyetértés uralkodik azon a téren, hogy az internet nyitottsága egy kulcsfontosságú tényező a gazdaság fejlődésének és növekedésének serkentésében. Globális erőforrásként az országok közös érdeke a megegyezésre jutás, hogy miként lehet egy dinamikus és nyitott internet gazdaságot létrehozni. Az internet közvetítők, melyek fontos tevékenységet végeznek a tranzakciók megkönnyítésében, egységesítésében, döntő szerepet játszottak a fejlődésben. Egyre fontosabbá vált, hogy tisztázzák szerepüket a közrendi, a jogszabályi kötelezettségek viszonyában.

Az ipari közös szabályozási kezdeményezések, valamint a kormány erőfeszítései megkönnyítették az internethez való hozzáférést. Azonban volt már rá példa, hogy viszonylag nehézkes kormányzati indíttatásokra is úgy tekintettek, mint potenciális problémaforrásra.

 

Helyszín:

OECD Konferencia Központ
2, rue André Pascal, 75016 Párizs, Franciaország

Regisztráció és további információk