Okostelefon mutatja a legközelebbi gyóntatópapot Spanyolországban

2016. december 9. péntek, 08:18 • www.hirado.hu
A lehető leggyorsabban mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő papot. Az applikáció egy katolikus pap ötletéből származik és december 8-tól, a szeplőtelen fogantatás ünnepének napjától érhető el. Az alkalmazás helymeghatározáson alapul, megjeleníti a gyónni vágyóhoz földrajzilag legközelebb található pap elérhetőségét, ami nemcsak a templom lehet, hanem nyilvános közterület is, például egy park vagy egy tér. Ebben az esetben a feloldozást kereső egy fényképet is kap a telefonjára gyóntatópapról, hogy felismerje a többi ember között. Emellett tájékoztatásul megkapja a pap nevét, születésének és felszentelésének dátumát.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az alkalmazás megtervezi a gyóntatóhoz vezető legrövidebb útvonalat is.

Confesor GO nevű applikációval jelenleg mintegy száz pap és néhány püspök, például José Ignacio Munilla, San Sebastian püspöke is elérhető.

confesor go

Forrás: www.hirado.hu

Az ötletgazda Ricardo Latorre atya szerint a lényeg, hogy a papok mindig “kéznél legyenek”, amikor bárki szükségét érzi a gyónásnak.

Abban is bízik, hogy az alkalmazás révén közvetlenebb lehet a kapcsolatuk a hívekkel, azokkal is, akik nem járnak rendszeresen templomba, és a fiatalok érdeklődését is felkelthetik.