Online tartják meg az idei nemzeti kiberbiztonsági konferenciát

2020. november 3. kedd, 05:32
Az online visszaélések és a digitális készségek témakörére épülő konferencia célja, hogy segítsék az emberek tájékoztatását az internet biztonságos használatáról, bemutatva a potenciális kiberfenyegetéseket. A rendezvényen szó lesz egyebek között az egészségügyet támadó zsarolóvírusokról, továbbá az etikus hacker és a társadalom viszonyáról.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Közleményükben azt írták: a robbanásszerű technológiai fejlődés időszakában kiemelt fontosságú a kiberbiztonság megteremtése és fenntartása. A koronavírus-járvány következtében az állami és a magánszektor digitalizációja is felgyorsult - jelezték, hozzátéve, az otthoni munkavégzés és a digitális távoktatásra történő áttérés is több kihívást és megoldandó problémát tárt fel. A nemzeti kiberbiztonsági konferencia online elérhető kerekasztal-beszélgetései - amelyek kapcsolódnak az európai kiberbiztonsági hónaphoz - november 29-30-án lesznek.

A konferencia elérhető lesz az esemény honlapján (https://cybersec2020.kiberhonap.hu/). Előzetes regisztrációra nincs szükség - közölte a kibervédelmi intézet.

NKI/MTI