Összefogott az IT szektor

Az indulás óta több mint a duplájára nőtt a felajánlások száma a Digitális Összefogás akció keretében

2020. április 10. péntek, 10:07
Március végén jelentette be a kormány, hogy elindítja a Digitális Összefogás akciót. A cél az volt, hogy a korona vírus-járvány miatt kialakult helyzetben minél több ember számára elérhetőek legyenek azok a digitális megoldások, melyek segíteni tudnak a mindennapokban- mondta Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára az Infotérnek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A kormány a Digitális Jólét Program keretén belül létrehozott egy felületet, ahol a felajánlásokat koordináltan, rendszeretett formában összegyűjtik és elérhetővé teszik a felhasználók számára. Így született meg a https://felajanlas.digitalisjoletprogram.hu/ oldal.  


A kezdeti 80 felajánlásból mára 190 lett. Solymár Károly elmondta: meg fogják vizsgálni, hogy ezek a felajánlások hogyan használhatóak a válság után akár a gazdaság újraindítására is. Szerinte most minden abba az irányba mutat, hogy a KKV-knak főleg az érintett ágazatokban szükségük lesz digitalizációt elősegítő támogatásokra, így valószínűleg kicsit más fókusszal, -oktatás már kevésbé lesz fontos-, de érdemes lehet életben tartani egy ilyen kezdeményezést.