Pálinkás: az NKFIH feladat orientált pályázatokat vár el az innovációs forrásokért

2015. június 18. csütörtök, 18:45 • www.mti.hu
Feladat és nem pénz orientált pályázatokat vár a kutatás-fejlesztés és innovációs források felhasználására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) - mondta Pálinkás József, a hivatal elnöke az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen csütörtökön, Budapesten. Hozzátette: a kutatási, fejlesztési és innovációs (K+F+I) projekteknek összhangban kell lenniük a gazdasági stratégiával és elvárás, hogy olyan eredményeket produkáljanak, amelyeket a magyar gazdaság közvetlenül használhat, valamint a nemzetközi versenyben is megállják helyüket.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A K+F+I programokban jelentős szerepet kapnak az infokommunikációs technológiák, amelynek fejlődése kihat valamennyi ágazat bővülésére. A fejlesztések alapvető célja a magyar gazdaság versenyképességének növelése a jólét megteremtéséhez - fejtette ki Pálinkás József. 
    
Emlékeztetett, hogy a 2014-2020-as uniós ciklusban mintegy 1300 milliárd forint áll rendelkezésre, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) 750 milliárd forint fordítható kutatás-fejlesztésre és innovációra. A program első felhívásából 270 milliárd forintot különítettek el erre a célra, az első pályázatokat már júliustól kiírják - mondta az elnök.
    
A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) első felhívásból 13 milliárd, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásaiból pedig 29 milliárd forintra írnak ki K+F+I pályázatot - közölte  Pálinkás József.