Pályázati felhívás: Intelligens számítógép-humán interakció

2010. december 23. csütörtök, 01:42 • http://www.njszt.hu/neumann/neumann.news.page?nodeid=1477
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság az Amerikai Légierő támogatásával folyó kutatásra több ösztöndíjas pályázatot hirdet meg. Pályázhatnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem PhD hallgatói és fiatal oktatói. A pályázatot legkésőbb 2011. január 22. 24:00 óráig kell ajánlott postai küldeményként feladni az alábbi címre: 1054 Budapest, Báthori u. 16.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A pályázat feltételei:

 

1)    A pályázó Dr. Lőrincz András témavezetésével folytatja majd kutatási tevékenységét. A kutatási terület „intelligens számítógép-humán interakció”.

2)    A pályázónak megfelelő tapasztalatot és jártasságot kell felmutatnia

a)    szövegelemzésben dialógusrendszerekhez, és/vagy

b)    gépi tanulási algoritmusokban, és/vagy

c)     elosztott multi-ágens rendszerekben, és/vagy

d)    számítógépes grafikában, és/vagy

Hasonló témájú nemzetközi projektben való sikeres részvétel előnyt jelent a pályázat elbírálásánál. A pályázónak vagy matematikai jártasságot kell felmutatnia gépi tanulásban, vagy jártasnak kell lennie C++ és/vagy JAVA programozásban.

3)    A projekt két fázisára lehet jelentkezni. Az előkészítő rész február 1-től indul és június 30.-áig tart. A projekt kibővül júliustól és 2011. december 31.-én ér véget.

4)    A pályázónak vállalnia kell a heti rendszeres konzultációt.

5)    Az ösztöndíj-támogatás a US Air Force-tól dollárban érkezik, így összege dollárban kerül megállapításra. Az ösztöndíj havi összege minimum 400 USD. Eredményes munka esetén a pályázat meghosszabbítható.

6)    A pályázatnak tartalmaznia kell szakmai önéletrajzot, amelyben a pályázó bemutatja kompetenciáját és a témavezetővel egyeztetett projekttervét. A pályázathoz egy, maximum két ajánlást kérünk csatolni.

 

A pályázatokat a kiíró legkésőbb 2011. január 29. napjáig bírálja el, melynek eredményéről minden pályázót írásban értesít.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatot minden indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa.

Alföldi István az NJSZT ügyvezető igazgatója