Rászoruló gyerekek digitális felzárkóztatására hozott létre létre pénzügyi alapot a Vöröskereszt - csatlakozási felhívás

2021. december 23. csütörtök, 05:29
A szociálisan rászoruló gyermekek digitális felzárkóztatásának támogatására, a digitalizációban való részvétel javítására hoz létre pénzügyi alapot a Magyar Vöröskereszt és a Telenor.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A pénzügyi alap kapcsolattartásra, tanulásra és internetezésre alkalmas eszközök, egyebek mellett mobiltelefon, tablet, laptop és szoftverek vásárlását támogatja - közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

A pályázat egészségügyi, szociális és gyermekvédelmi, valamint gyermekjóléti intézmények, szociálisan rászoruló személyek számára szól. Az alap folyamatosan nyitott, a beérkezett pályázatokat havonta bírálják el.

A Digitális Felzárkóztatási Alapot a mobilszolgáltató 50 millió forinttal támogatja.
Az alap az első évben elsősorban és kiemelten a gyermekvédelmi gondoskodásban élő, valamint a családok átmeneti otthonában élő gyerekekre fókuszál.

A fenntartható finanszírozáshoz további vállalatok és magánszemélyek csatlakozását is várják.

A Digitális Felzárkóztatási Alapról a https://voroskereszt.hu/digitalis-felzarkoztatasi-alap/ oldalon olvashatók részletek.

MTI