Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

2021. október 7. csütörtök, 09:00
Ahogy az otthoni, úgy a vállalati informatikai megoldások terén sem egyszerűen eszközökben és különböző funkcionális kiegészítőkben, hanem rendszerekben gondolkozva érhető el a szervezeti szintű hatékonyság.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben könnyedén válthatnak az eszközök között, így például a PC-n elkezdett feladatokat folytathatják mobileszközön, tableten, valamint a teljes irodai eszközparkhoz, így a nyomtatókhoz, szkennerekhez is hozzáférhetnek távolról az 5G hálózatokon keresztül.

A Samsung termékportfóliója a mobilpiac szinte minden szegmensére kiterjed a belépő színtű telefonoktól kezdve egészen az akár laptopok helyett is használható összehajtható csúcskészülékekig. A legújabb összehajtható okostelefonok egy egészen új szegmens legkiforrottabb darabjai, amelyekkel a multitaskerek generációja is könnyedén végezheti a feladatait akár otthonról vagy hosszabb utazások közben. A Galaxy Z Fold3 5G mobil már támogatja az S Pent[1], amellyel nem csak a készülék kezelése lesz teljesen új élmény, kiválóan alkalmas jegyzetelésre és akár kreatív szakemberek is használhatják digitális tervezésre.

Ezek a készülékek sokoldalúan használhatók, összehajtva is teljes értékű csúcsmobilként működnek, ha pedig ennél is többre volna szükség, egyetlen hajtással kinyílik a világ. A nagyméretű kijelzőn egyszerre akár három alkalmazás is futhat párhuzamosan, a legújabb One UI rendszernek és a Knox szolgáltatásnak köszönhetően pedig biztonságosan kezelhetők a munkaügyek, elérhető a teljes levelezés és a felhőszolgáltatásokon keresztül minden megosztott dokumentum is hozzáférhető. Az S Pen támogatással pedig a precizitást igénylő feladatok is elvégezhetők, amelyekhez néhány éve még a legtöbben laptop elé ültek volna.

A mobileszközök használata világszerte 70 százalékkal növekedett[2], az üzleti felhasználás pedig még ennél is jelentősebb, 200 százalékos[3] növekedést mutatott az elmúlt időszakban. Ez a népszerűség és a megnövekedett adatforgalom veszélyeket is hozhat magával, ezért a mobilbiztonság és a kiterjesztett ügyfélélmény olyan szolgáltatásokkal kerül egyre inkább előtérbe, amelyek a vásárlás után is segítik a felhasználókat és megkönnyítik a mindennapjaikat. A Samsung, ahogy a termékportfólió esetében, úgy a biztonsági megoldásoknál is a személyre szabhatóságban hisz. A vállalat számára fontos, hogy az ügyfelek maguk dönthessék el, pontosan kik és hogyan férhetnek hozzá bizonyos adatokhoz, amit pedig nem szeretnének megosztani, az teljes biztonságban legyen.

A Samsung okoseszközöket átlátható biztonsági megoldások védik és számos különleges védelmi eszköz segíti a teljes adatbiztonság elérését. A készülékeket hardveres és szoftveres alapon is védik, a chiptől kezdve egészen az alkalmazásokig, a díjnyertes Knox biztonsági platformmal. A hosszú távú partneri együttműködéseknek köszönhetően rendszeres biztonsági frissítések garantálják a One UI és az Android rendszerek védelmét. A legújabb csúcsmobilok és tabletek esetében legalább négy évig biztosan elérhetők a frissítések, így a készülékek hosszú távon is biztonságosan használhatók. Az eszközök védelme mellett természetesen kiemelt figyelmet kap a hálózatok és a teljes Galaxy Ökoszisztéma biztonsága is, amely az alapoktól épül fel és minden csatlakoztatott készülék hozzájárul a teljes rendszer biztonságához.

Napjainkban a vállalkozások adatainak védelme olyan gyakran felmerülő probléma, amelyre akkor adható valódi megoldás, ha nem csak az eszközbiztonság, hanem a teljes hálózat működése és az eszközök közötti kapcsolat is integráltan része a védelmi rendszernek. A Samsung az 5G rendszerek esetében a chipek gyártásától a készülékeken elérhető szolgáltatásokig a teljes folyamatban érdekelt, így olyan magas szintű rendszert tud kidolgozni, amely az eszközöket és a hálózatot mind hardveres, mind pedig szoftveres szinten védi. A Knox platform nem csak az egyedi felhasználók személyes adatainak védelmére, hanem teljes szervezetek komplex működése során felmerülő biztonsági kihívásokra is hatékony megoldást jelent.[1] Az S Pen külön vásárolható meg.