Sikert aratott a magyar okostelefonos életmentő szívdiagnosztika

2018. március 8. csütörtök, 16:58 • www.hirado.hu
Nemzetközi érdeklődés kísérte a WIWE készülék bemutatóját. Fejlesztője egyedüli magyar kiállítóként volt jelent a nemrég zárult Mobile World Congressen. A hazai fejlesztésű WIWE készülék működéséről már adtunk részletes hírt. Különlegessége, hogy az okostelefonnal működő, névjegykártya méretű eszköz gyakorlatilag bárhol, bármikor használható stroke, ritmuszavar és hirtelen szívmegállás kockázatszűrésére és diagnosztizálására.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az EKG és szívdiagnosztikai Sanatmetal WIWE orvosi és lakossági használatra készült, a Városmajori Szív- és Érgyógyász Klinikán is használják.

A készülékre le kell tölteni Android vagy iPhone mobilokra a programját, majd Bluetooth-szal csatlakozik a két készülék.

Két ujjunkat a készülékre helyezve, egy perc alatt a részletes diagnózis készül.

A WIWE az alapvető adatokat a mobilra küldi, amelyen zöld, sárga vagy piros jelzéssel, félreérthetetlenül mutatja, minden funkciót rendben talált-e a készülék.

Az egri Sanatmetal harmadik alkalommal vett részt a rendezvényen, ezúttal egyedüli magyar kiállítóként, termékbemutatót, ingyenes EKG mérést és kiértékelést ajánlva standján a 4 napos rendezvény során.

Az érdeklődő disztribútorok, befektetők, innovációs szakemberek között kanadai, német, olasz, svájci, spanyol, angol, de még új-zélandi és dél-afrikai is volt, méltatták a készülék dizájnját, pontosságát, klinikai hátterét, a termék alapjául szolgáló innovációt.
 

Bemutatták az MWC Showcase Színpadon, ahol befektetői körben érdeklődést keltett: amerikaiak ajánlottak finanszírozási lehetőséget a WIWE terjeszkedésére.

A készülék részt vett a Barcelonai Magyar Főkonzulátus által szervezett, nagy sikerű networking esten is, ahol spanyol és magyar vállalatok képviselői ismerkedhettek egymás tevékenységével és mélyíthették üzleti kapcsolataikat, többek között a WIWE felhős platform fejlesztésének terén.

WIWE applikáció használatáról készült videó elérhető itt.