Star Wars-droidra hasonlító személyi robotot fejlesztett ki a Samsung

2020. január 9. csütörtök, 10:00 • hirado.hu
A Samsung egy Ballie nevű, teniszlabdára hasonlító robotot mutatott be a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n. Az eszköz sípolva követi tulajdonosát, aki a fitneszedzéseken és a házimunkában is hasznát veheti a kis botnak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A készüléknek beépített kamerája van, így rögzíti és tárolja a különleges pillanatokat – állította a dél-koreai cég a közönségnek az év legnagyobb technológiai rendezvényén, a ,CES 2020-on – írja a BBC.

Az egyik elemző szerint a hangfelismerő rendszert tartalmazó – de a Samsung hanggal aktiválható virtuális asszisztensét, Bixbyt nélkülöző – kis bot szórakoztató ötlet, bár a lépcsőkkel meggyűlhet a baja.

A tulajdonosa követése mellett Ballie fitneszasszisztensként funkcionál és a házimunkában is segíthet. Aktiválhatja az intelligens otthoni eszközöket – például a robotporszívókat –, amikor úgy állapítja meg, hogy takarítás szükséges.

„Nagyon szórakoztató, egy Sphero játék és R2-D2 keverékére emlékeztet a hangokkal, amit kiad” – mondta Simon Bryant a Futuresource piackutatója, majd hozzátette: mivel a lépcsőn nem tud felmenni, nem tudja megállapítani, hogy mennyire praktikus az eszköz.

Arra a kérdésre, hogy miért pont most érezte elérkezettnek az időt a cég egy ilyen személyi robot bemutatására, a Samsung szóvivője, Benjamin Braun a BBC-nek úgy nyilatkozott: Két technológia segíti életre kelteni ezt a projektet. Az egyik a mesterséges intelligencia, a másik pedig 5G. Ezekre a területekre nagy hangsúlyt fektet a Samsung 2020-ban.