Szoftverfejlesztésre kötöttek stratégiai megállapodást

2015. július 10. péntek, 17:54 • www.hirado.hu
Oktatási, kutatási és pályázati együttműködésről kötött stratégiai megállapodást a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a mérés- és irányításautomatizálás területén piacvezető National Instruments Corporation magyarországi leányvállalata, az NI Hungary Kft. pénteken a csongrádi megyeszékhelyen. Ábrahám László Csaba, az NI Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, az egyetem és a cég többek között orvosokból, mérnökökből és informatikusokból hoz létre vegyes csoportokat az egészségügy területén alkalmazott új „hideg technikai” megoldások kifejlesztésére. Az NI Hungary Kft. tervei között szerepel egy nyitott labor kialakítása is Szegeden. Itt a fejlesztési elképzeléssekkel rendelkező kis- és közepes vállalkozások kapnának lehetőséget arra, hogy a cég által gyártott mintegy háromezerféle eszközt és szoftvereket alkalmazva méréseket végezzenek – közölte az ügyvezető.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Az együttműködés kiterjed a szoftverfejlesztés, a méréstechnika és szoftverminőség-biztosítás területére. A kooperációból az SZTE hallgatói is profitálhatnak, hiszen négy-, hathetes szakmai gyakorlatokon vehetnek részt az innovatív vállalatnál, emellett a megállapodás kitér a közös pályázati részvételre is.

Szabó Gábor rektor közölte, a tervezett laboratórium helyszíne az egyik tudományos nagyberuházásként uniós támogatással épülő lézerközpont melletti science park lehetne. A kutatóközpontban születő tudományos eredményeket hasznosító cégeket fogadó park kialakítás egy inkubátorház építésével kezdődik majd.

Az 1976-ban létrejött National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre első külföldi gyártóbázisát, Debrecenben. Az elektronikai eszközök gyártására koncentráló NI Hungary Kft. több mint ezer munkavállalót foglalkoztat 13 területen. A hardvergyártás mellett Magyarországon kaptak helyet a cégcsoport Európát, Ázsiát és Amerikát kiszolgáló informatikai, jogi és pénzügyi szolgáltató központjai is.