Távozik Giró-Szász András

2015. október 1. csütörtök, 22:14 • www.hirado.hu
Benyújtotta lemondását Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Ezt a csütörtöki Kormányinfón közölte kérdésre. Indoklásul kifejtette: új helyzet alakult ki azzal, hogy létrejön egy olyan minisztérium, amely a kormányzati kommunikációval van megbízva.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Bár e minisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda leendő vezetője, Rogán Antal arra kérte, hogy továbbra is töltse be a kommunikációs államtitkári munkakört, de Giró-Szász András - mint elmondta - személyes és szakmai érvekkel magyarázva ezt nem vállalta, ahogyan a Miniszterelnökség miniszterhelyettesi posztját sem, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ajánlott fel neki. Giró-Szász András a Miniszterelnöki Kabinetiroda felállásával távozik az államtitkári posztról.

A leköszönő államtitkár elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felvetett egy elképzelést a további közös munkával kapcsolatban, de ez még nincs olyan stádiumban, hogy nyilatkozzon róla.

Arra a felvetésre, hogy Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a kormányzati kommunikáció működőképességét bírálta egy nyilatkozatban, azt felelte: "tapasztalatlanság és a tudáshiány az együtt siralmas, főleg akkor, hogyha az átlátóképesség hiányával párosul".

A sajtótájékoztatón Lázár János szintén kérdésre közölte: reméli, hogy a következő napokban, lehetőség szerint már pénteken az összes nyitott "államtitkárkérdést" lezárják. Azt is megjegyezte, hogy Orbán Viktor a Kormányinfo folytatására kérte őt.