PocketDoki - magyar fejlesztés a népbetegségek hatékonyabb szűréséhez

2020. augusztus 14. péntek, 07:23
Az INNObyte Informatikai Zrt. 347,3 millió forintos fejlesztési projektje 191,01 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) - közölték az MTI-vel szerdán.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A beruházás 30 munkahely fenntartásához is hozzájárul. Az Innobyte a projekt eredményeként integrált egészségügyi mérőeszközt ígér, amely hatékonyabbá teszi a népbetegségek kiszűrését. A PocketDoki nevű készülékhez felhőalapú alkalmazást is készítenek, amely egyszerre tárolja a páciensek adatait, orvosaik elérhetőségét, szükség esetén pedig értesíti az egészségügyi ellátó intézményt, és idővel a betegút szervezésére is alkalmassá tehető - írták.

A közlemény idézi a szofverfejlesztő vállalat operatív igazgatóját, aki a felhasználói igényekkel indokolta a fejlesztést. Molnár József szerint hiányzik a piacról egy olyan eszköz, amely több egészségügyi paramétert megbízhatóan mér, az eredményeket digitalizálja, az adatokat összehasonlítja, és magyarul kommunikál - olvasható a közleményben.

A budapesti székhelyű cég a tavaly év végén zárult üzleti évben csaknem 693 millió forint árbevételt, és több mint 108 millió forint nyereséget ért el.

Forrás: MTI.hu