Több mint 400 emberrel startolt el az Infoparlament

2019. június 6. csütörtök, 09:25 Kiss Franciska
A Parlament tizenkettes kapuja előtt, már reggel nyolc órakor hosszú sorokban várakoztak az érdeklődők, alig egy órával később pedig egy gombostűt sem lehetett leejteni a Felsőház termében. A mai nap kiváló témákkal kecsegtet, ebből készítettünk egy rövid összeállítást.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A délután folyamán a mesterséges intelligencia témakörét négy aspektusból vizsgáljuk meg a területek szakértőivel, akik képviselik a kutatói, a kormányzati, az iparági és a véleményformálói attitűdöt egyaránt. A négy vezérfonal pedig nem más, mint: az adatok, a robotok, az infrastruktúra fejlesztés jövője és a hálózatkutatás, mindezt a DJP 2030 égisze alatt. Elvégre a kormány felismerte ennek az átalakulásnak a jelentőségét: a digitalizációtól nem megvédeni akarja a polgárokat és a vállalkozásokat, hanem fel akarja rá készíteni őket.

Idén arra keressük a választ, hogy hogy miként lehetnek a magyar vállalkozások, magyar emberek ennek az új területnek a győztesei. Mindemellett az Infoparlament azt tűzte ki zászlajára, hogy lehetőséget teremtsen az érdemi, hatékony és közvetlen kommunikációra, aminek eredményeképp megoldások, ajánlások megfogalmazására került sor, az előttünk álló problémákkal, feladatokkal kapcsolatosan.

A mai nap során rövid összefoglalóval is készülünk, amely áttekintést nyújt azok számára, akik esetleg lemaradtak volna a planeáris ülésekről.