Új modellekkel rukkolt elő az Apple

2019. szeptember 12. csütörtök, 10:00 • hirado.hu
Az Apple kedd este megtartotta hagyományos szeptemberi „termékbemutatóját”, amelyen az új fejlesztéseket mutatták be. Nagy áttörés ezúttal sem történt, az új modellek leginkább a kamerafelbontásában jeleskedtek.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
The Verge górcső alá vette az este nagy bejelentéseit. A legnagyobb érdeklődés természetesen az új mobilokat övezte.

Tim Cook vezérigazgató bemutatóját az érdeklődök a YouTube videómegosztón élőben követhették. A legnagyobb nézettséget az új mobilok bemutatásakor mérték.

A cupertinói vállalat három modellel rukkolt elő: az iPhone 11, valamint az iPhone 11 Pro kétféle változatával.

Az  iPhone 11 két 12 MP-es hátlapi kamerával, egy széles látószögű és egy ultraszéles látószögű szenzorral érkezik. Az iPhone 11 Pro és a Pro Max modell ennél is többet tud: egy ultraszéles, egy széles és egy telefotó-kamerája van. A két Pro modell OLED-kijelzőjével napsütésben is könnyen megy a mobilozás.

Mindhárom modell 60 képkocka/másodperc sebességű 4K videók rögzítésére képes.

Aki Magyarországon szeretné megvásárolni az Apple új telefonjait, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A legolcsóbb, 64Gb memóriás iPhone 11 fogyasztó ára 290 ezer forint lesz, míg az iPhone 11 Pro Max 512Gb memóriával már 578 000 forintba kerül.

Az Apple a tartalomszolgáltatás területén is igyekszik növelni piaci részesedését. Apple Tv+ szolgáltatást november elsején indítják el egyedi tartalmakkal havi 5 dollárért, amely 2 dollárral alámegy a rivális Disney árának.

Az internetes műsorszolgáltatás az egyik leggyorsabban növekvő piac az Egyesült Államokban, olyan szereplőkkel, mint az HBO, Hulu, Amazon vagy Netflix, de a nagy televíziós társaságok is egyre több forrást összpontosítanak ide.

Tim Cook bejelentette, hogy az Apple egyéves ingyenes előfizetést ad minden iPad, iPhone vagy Macintosh vásárlása esetén.

Az iPad sem maradhatott ki a bemutatón. A hetedik generációs modell kijelzője az eddig megszokott 9,7 helyett már 10,2 hüvelykes lesz, az iPhone 7-es modellekből ismert A10-es Biotonic processzorral felszerelve.

A Pencil-támogatású táblagépet az Apple átlagos laptopok helyett ajánlja, okoscsatlakozó is van a kiegészítőknek és billentyűzetnek.

Nem sok újdonságot hozott az új Apple okosóra. A Watch Series 5 külsőre nem változott sokat, de pár újdonság azért van. Így például a kijel­zője sosem kapcsol ki. A mindig bekapcsolt retinakijelző állandóan mutatja a számlapokat, amelyeket úgy igazították, hogy passzoljanak a mindig aktív kijelzőhöz és az új funkciókhoz, valamint az új iránytűhöz is.