Új dimenzió nyílik az IKT szektor előtt

2015. június 25. csütörtök, 13:50 • www.kormany.hu
Két éven belül megépül Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, amellyel új dimenzió nyílik az infokommunikációs és távközlési (IKT) szektor fejlődése előtt - jelentette be Szijjártó Péter a Nokia Networks épülő telephelyének bemutatóján. A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a 25 ezer négyzetméteren felépülő központ az ingatlanpiaci válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci beruházás keretében jön létre, amelynek használatára a Nokia 10 éves szerződést kötött.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Kiemelte: a robbanásszerű technológiai fejlődés arra utal, hogy csak azok tartoznak majd az élmezőnyhöz hosszú távon, akik élen tudnak járni kutatás-fejlesztésben, ezért több mint 700 milliárd forint jut kutatás-fejlesztésre (K+F) az új uniós költségvetési időszakban.

A külgazdasági és külügyi tárca vezetője hangoztatta: öt éve az volt a cél, hogy Magyarország Európa termelési központjává váljék, most pedig az, hogy minél több kutatás-fejlesztési beruházás és innovációs kapacitás jöjjön az országba.

Ugyanis minélt több K+F kapacitás érkezik az országba, annál több magas hozzáadott értékű, magas presztízsű és magas fizetéssel járó munkával bővül a magyar munkaerőpiac - mondta.
 

Forrás: www.kormany.hu


A Nokia beruházásáról szólva Szijjártó Péter hangsúlyozta: annak jelentőségét növeli, hogy a Nokia Networks Magyarországon 83 százalékos magyar beszállítói aránnyal dolgozik, valamint bevételeinek 97 százaléka exportból származik, ami széles magyar IKT-vállalati dimenzió számára ad lehetőséget a külpiaci érvényesülésre.

Futó Péter, a beruházást kivitelező vállalat, a Futureal ingatlan-fejlesztő elnök-vezérigazgatója elmondta: a projekt mintegy 55 millió euró befektetésből valósul meg, az épület környezettudatos minőségtanúsítvánnyal rendelkezik majd és megfelel a magas technológiai elvárásoknak is.