Újra lehet pályázni a Felhasználóbarát Honlap Minősítésre

2013. október 9. szerda, 13:09 infoter.eu • FHB, FELHASZNÁLÓBARÁT HONLAP, eFestival
A Felhasználóbarát Honlap Minősítés egy szakmai elismerés és minőségi pecsét azon honlapok részére, amelyek segítik a felhasználkókat és fogyasztókat, hogy könnyebben, átláthatóbban, biztonságosabban jussanak információkhoz, szolgáltatásokhoz. Az Infotér Egyesület ezzel a szolgáltatással szeretné ösztönözni az átgondolt weboldal felépítést, valamint segíteni kíván abban, hogy a minősítés tulajdonosai könnyebben teremtsenek fogyasztói, felhasználói bizalmat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Felhasználóbarát Honlap Minősítés létrehozójával és sikerre vivőjével, a Magyar Tartalomipari Szövetséggel (MATISZ-szal) kötött megállapodás szerint 2012-től az Informatika a Társadalomért (Infotér) Egyesület élteti és működteti tovább a rendszert.

Felhasználóbarát honlap minősítést kap az a weblap, amelyik a minősítés során a fontossági területek által súlyozott összpontszám 75%-át eléri. A honlap tulajdonosa jogosult a Felhasználóbarát honlap cím viselésére 2 éven keresztül és annak logójának feltüntetésére honlapján vagy más online, illetve offline médiumban.

A Felhasználóbarát honlap minősítés az év bármely időszakában igényelhető. A minősítés díja 20.000,- Ft + áfa.  A minősített honlapok díjmentesen nevezhetnek a következő eFestival versenyre. (A díjmentes nevezés nem vonatkozik a korábbi eFestival versenyeken minősített felhasználóbarát honlapokra.)

A Felhasználóbarát honlap minősítés, annak kiadásától számított két évig érvényes, ezt követően viseléséhez újraminősítés szükséges. A minősítést a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül elvégezzük.

A minősítést kérő szervezet szakmai értékelést kap, áttekintheti a bírálati lapot, melyet felhasználhat honlapja továbbfejlesztéséhez, ami további elégedett látogatók megnyeréséhez vezethet.

Amennyiben a minősítés pontszáma 75% alatti, úgy a szervezet újra kérheti a Felhasználóbarát minősítést abban az esetben, ha a megkapott bírálati lap alapján javítja/fejleszti oldalát

Felhasználóbarát Honlap Minősítést az alábbi formanyomtatvány kitöltésével a fhb@infoter.eu e-mail címre küldve igényelhet!

A Felhasználóbarát honlap logóval járó előnyök:

  • A Felhasználóbarát honlap logó használatát eddig több, mint 120 honlap nyerte el. Köztük található számos magyar bank, az IKEA, a djuice, az Extreme Digital és a Fotexnet weboldala is.
  • Az oldalra látogatók számára egyértelmű jelzést ad a Felhasználóbarát logó arra vonatkozóan, hogy a honlap szem előtt tartja a felhasználók igényeit, törekszik számukra hasznos és megbízható információkat nyújtani.
  • A minősítés garantálja, hogy a honlap az alapvetően elvárt felhasználói igényeknek megfelel, így látogatói elégedettek lesznek annak tartalmával.

Az Infotér várja a felhasználók észrevételeit a minősített honlapokkal kapcsolatban. Amennyiben az észrevétel jogos, és a felhasználóbarát szempontokat érintő javaslatokat a honlap tulajdonosa nem javítja ki, úgy a felhasználóbarát minősítés visszavonásra kerül.

Korábbi években FHB minősítést kapott honlapok listája