Uniós pályázatok: Az NGM várja az elszámolásokat

2015. április 22. szerda, 08:21 • www.orientpress.hu
A Nemzetgazdasági Minisztérium változatlanul, továbbra is várja a nyertes pályázóktól a gazdaságfejlesztési pályázatok számláit, elszámolásait, hiánypótlásait - hívta fel a figyelmet az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár. Rákossy Balázs az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) 1-3. prioritások finanszírozásának uniós felfüggesztése nincs semmiféle hatással az érintett számlák kifizetésére a kedvezményezettek felé. Ezért kérik a projektgazdákat, hogy elszámolásaikat továbbra is az eddigieknek megfelelően, időben nyújtsák be a Nemzetgazdasági Minisztériumnak.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Miniszterelnökség múlt héten kedden jelentette be, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a GOP első három prioritásának kifizetéseit, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartoznak. Az Európai Bizottság által megfogalmazott problémák kezelése folyamatban van, és a magyar kormány bízik benne, hogy a felfüggesztést rövid időn belül megszüntetik - jelezte az államtitkár. Hozzátette: fontos hangsúlyozni, hogy az Operatív Program felfüggesztése a projektek finanszírozását nem veszélyezteti.

Rákossy Balázs megerősítette: a minisztérium továbbra is várja a nyertes pályázóktól az elszámolásokat és hiánypótlásokat, hiszen a fent említett felfüggesztés a benyújtott számlák kifizetését semmilyen módon nem akadályozza.