Uniós támogatásból fejleszt a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet

2013. július 4. csütörtök, 09:29 NIIFI • ÚSZT, NIIFI, Ágazati pályázat
A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet 94,6 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében kiírt „Ágazati pályázat a közigazgatási szolgáltatások belső folyamatainak megújítására” című pályázaton. A támogatásnak köszönhetően megvalósul a szolgáltatásigénylési munkafolyamatok elektronizálása és automatizálása. A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet a teljes magyarországi kutatási, köz-, és felsőoktatási, valamint közgyűjteményi közösség, közel 2.500.000 felhasználója számára biztosít, összesen 29 féle szolgáltatást.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
E szolgáltatások megrendeléséhez szükséges űrlapok feldolgozása eddig informatikai háttér nélkül zajlott, a leiratkozás, a hibabejelentés és a helpdesk rendszer is ettől különállóan működött. E folyamatok automatizálására és informatikai eszközökkel való támogatására az EKOP-1.A.2 program keretében
benyújtott pályázat pozitív támogatói döntését követően, 2013. március 1-jén indult el projekt az Intézetben.
A fejlesztés során a szolgáltatások közel 50%-át képesek lesznek automatizálni. A bevezetendő munkafolyamat-szervező alkalmazás egybefogja a különböző rendszerekben működő szolgáltatások megrendelésének folyamatát, egységesítve és konszolidálva a jelenleg alkalmazott struktúrát, jelentős adminisztratív erőforrást megtakarítva ezzel. Az űrlapok feldolgozása automatikussá, informatikailag támogatottá válik, ez által az átlagos ügykezelői időráfordítás várhatóan 20%-al csökken. A projekt eredményeként az ügyintézési munka hatékonyabb lesz, mely az ügyfelek gyorsabb kiszolgálását, ezáltal nagyobb elégedettségét és komfortérzetét fogja növelni.