Váratlan hatásokkal járhat a 3G leállítása

2022. január 24. hétfő, 08:00
Lassan elbúcsúzik a világ a 3G-s mobilhálózatoktól. Igény még lenne rájuk néhány területen, de nem lehet megtartani ezeket. Kérdezz-felekünkben megvilágítjuk, miért állítják le a 3G-s és milyen gondokat okozhat.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

De hát a 3G teljesen új, nem?

Az első kereskedelmi 3G-hálózatok 2001-ben kezdtek feltűnni a szolgáltatóknál. A technológia általános elterjedéséhez azonban további évekre volt szükség. Az iPhone 3G-s verziója 2008-ban jelent meg, a Google első csúcstelefonja, a 2010-es Nexus One is ezt a hálózatot használta.

Az ITU szakmai szervezet szerint 2012 végére a mobilhasználók durván harmada volt 3G-s hálózaton. Jellemzően a fejlett országokban eddigre már az előfizetőknek több, mint a fele használt gyors mobilnetet, a fejlődő országok pedig lemaradással követték őket. Összességében azonban a 3G-t nem lehet újnak mondani, több tíz éves technológia, amely lassan terjedt el.

Miért kell kikapcsolni?

A rádiós spektrum, ahol a mobil távközlési hálózatok működnek, nem végtelen. Ráadásul vannak hullámhosszok, amelyek jobban terjednek, amelyeken könnyebb jó minőségű, gyors mobil hálózatot üzemeltetni. A véges erőforrások miatt az újabb és újabb generációs technológiákat csak olyan sávokra lehet telepíteni, ahol korábban más szolgáltatások üzemeltek.

Hol okoz gondot a 3G kikapcsolása?

Hiába gondolunk többnyire a mobiltelefonokhoz kapcsolódó technológiaként a 3G-re, számos más területen is jelen van. Távoli leolvasású berendezések beépített szenzorai használhatják ezt a hálózatot, ha annak idején 3G-s modemmel szerelték fel őket. Riasztóberendezésekben vagy kapunyitó rendszerek agyát adó modulban találhatunk ilyen mobilnetes kapcsolódást lehetővé tévő chipet. De még a beépített vészhívás funkciót kínáló drágább autók esetében is gyakori, hogy a gyártó 3G-s modemmel oldotta meg a funkciót.

Szóval egy sereg régi eszköz nem fog működni?

A helyzet fonáksága, hogy nem csak a nagyon régi eszközökben lehet 3G-s modem. Egy 2018-as Audi Q5-ös vagy egy 2019-es Audi RS 5-ös is érintett lehet a problémában, mert ezeket a típusokat az adott évben még 3G-s kapcsolattal szerelte a gyártó. Ráadásul nem csak a vészhívás, hanem a távoli kocsinyitás és -zárás, a lopott autó kereső és pár további kényelmi vagy biztonsági szolgáltatás is le fog állni.

Mi a megoldás?

Minden gyártó máshogy reagál a 3G-s rendszerek leállítására. A modulárisan felépülő rendszerek esetén elképzelhető, hogy elég a modem elektronikát cserélni. Feltéve, hogy az adott berendezés gyártója rendelkezik olyan elektronikával, amit a régi helyére lehet szerelni. Meglepő módon egy olcsó kapunyitó esetében ez talán valószínűbb is, mint egy 35 millió forintos sport terepjáró esetében.

Egészen biztos azonban, hogy a hálózat leállítása egy olyan tett, amit előzőleg megfelelően kell kommunikálni a felhasználók felé. Az autógyártók a szakszervíz hálózaton keresztül tudják értesíteni a tulajdonosokat, amennyiben a kocsit szakszervízbe hordják. A régebbi autók esetén valószínűbb a 3G-s funkciók használatból való kikopása lesz az általános.

A liftek vészhívói, riasztók, garázsnyitók esetében azonban a ház kezelőjének vagy tulajdonosának kellene tudnia, hogy milyen hálózaton forgalmaz a berendezés. Minél kevésbé ipari egy létesítmény, annál kevésbé valószínű, hogy ez a tudás rendelkezésre áll. Rövid az élet ahhoz, hogy az ember a garázskapu lelkével tisztában legyen.