Vessünk véget az Egységes Digitális Piac fragmentációjának

2011. február 8. kedd, 01:00 • Európai Bizottság
2011. február 7-én Londonban rendezték meg a „Business for New Europe” eseményt (Üzlet az Új Európáért), amelyen Neelie Kroes, az Európai Bizottság Digitális Menetrendért felelős alelnök is beszédet mondott. Beszédében kiemelte, hogy egyetért Lord Brittan „könyörtelen” szemléletével az egységes piac beteljesítése érdekében, hiszen ma a legnagyobb figyelmet az egységes digitális piac növekedésére és fejlesztésre kell fordítani, már csak azért is, mert minden egyes hiba, amit a digitális gazdaság fejlesztése során vétünk, a hosszú távú felépülésünket veszélyezteti. Ahogyan az Egyesült Királyság kormánya szigorú politikai és befektetési döntéseket hoz, európai szinten is szigorú reformintézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy az Egységes Piac is elérje azt, amit a neve takar. Ezek a kezdeményezések megtalálhatóak Michel Barnier Egységes Piacra vonatkozó törvényreformjában, valamint az Európai Digitális Menetrendben is.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

Neelie Kroes számára, - ahogyan ezt beszédében kifejtette - az Egységes Digitális Piaci fragmentáció megtörésével kell kezdődjön minden tevékenység, valamint a lehető legjobb digitális infrastruktúra biztosításával. Példának okáért felhozta, hogy ma ahhoz, hogy egy egészségügyi eszközökre specializálódott cég az Unió egész területén működhessen, 27 különböző tanúsítvánnyal kell rendelkezzen. Vagy a mobil roaming szolgáltatások kapcsán elismerte, hogy az Egyesült Királyságban a roaming költségek alacsonyabbak, mint Európában, de mégis miért ugranak meg az árak, amikor internetezni is szeretnénk a telefonunkkal külföldön?

Alelnök Asszony szerint az online tartalmakhoz való hozzáférés kulcsfontosságú. A digitalizálás alapjaiban változtatta meg a tartalomipart, míg az engedélyezési modellek nem azonos mértékben és gyorsasággal reagáltak erre a kihívásra, amellyel lényegében berlini kulturális falat állítanak a fejlődés elé. Nagy árat fizetünk ezért mind pénzben, mind pedig csalódottság szintjén, hiszen a tartalomfejlesztőket megfojtják, a felhasználók pedig nem kapják meg azt, amire szükségük van. Ugyanakkor küzdünk az internetes kalózkodással is annak érdekében, hogy a jogtulajdonosokat kifizessük és a sikert megteremtsük törvényes keretek között. A vállalkozók is szenvedőalanyai ezeknek. És ha belegondolunk nem csak a piaci vagy gazdasági szereplők károsodnak attól, hogy a tartalmak nem elérhetők, hiszen rengeteg olyan kincs van elzárva a nyilvánosságtól, amely csupán mert nem tudjuk ki birtokolja a jogait a digitális sötétségbe vésznek el ahelyett, hogy a jövő generáció számára is elérhetővé válnának.

Ennek véget kell vetni. Egyszerű, felhasználóbarát jogi keretekre van szükség, hogy az EU területén a digitális tartalmak jelen lehessenek.

Biztosítani kell a vállalkozások digitális működésének kereteit, lehetőségeit, hiszen a mindennapos problémákba ütközés megöli a vállalkozásokat, a vállalkozási kedvet. Az internet jelenti a kisvállalkozások számára A lehetőséget, azért kíván Alelnök Asszony helyes feltételeket teremteni a vállalkozásoknak abban, amiben a legjobbak: az üzletben. „Bármit jelentsen az e-számlázás vagy az Egységes Európai Fizetési Térség, vagy hogy a cégek informatikai eszközei összhangban működjenek, amikor szükség van rá, segítséget fogok nyújtani az Egyesült Királyság üzleteinek, hogy vezető szerepet töltsenek be a maguk területein.”

Beszédében elmondta továbbá, hogy a Financial Times egy 2010 novemberi cikkében arról olvasott, hogy az Egyesült Királyság a „digitális boltosok nemzete”, miután hosszú statisztikák elemezték, hogy azon cégek, akik beengedték az infó-kommunikáció vívmányait, milyen sikereket értek el. Hangsúlyozta, hogy biztos abban, hogy ha Nagy Britannia elöl jár az eKereskedelemben Európa követni fogja, ami hatalmas mértékű növekedést teremthet – amennyiben közösen oldjuk fel a jelenleg előttünk álló akadályokat és fektetünk be – nem csak a fővárosban, hanem vidéken is – eszközökbe, internetbe. Persze ha az üzletemberek vagy a fogyasztók részéről nincs meg a bizalom sem saját tudásuk, sem pedig a rendszerek irányába, akkor még a legjobb infrastruktúra sem fog különbséget teremteni. Ezért Neelie Kroes felhívta a figyelmet arra, hogy felelősségünk, hogy digitális magabiztosságot teremtsünk.

Digitális magabiztosságot úgy építhetünk, hogy biztosítjuk a személyiségi jogokat, harcolunk a biztonságot fenyegető veszélyekkel, és a befektetünk az emberi tudásba, valamint a hozzáférés biztosításába.

Mindez azt mutatja, hogy a Digitális Menetrend nem csupán egy kipipálandó lista a megteendő lépésekről, hanem a munka új útja, amelyben Alelnök Asszony a konferencián is a partnereit keresi, valamint felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a Digitális Menetrend sikere mindannyiunk kezébe van.

Beszéde végén az eddig elért eredményekről számolt be, úgy, mint konkrét akciók kezdődtek meg: szeptemberben a szélessáv csomag és a digitális kultúra együttműködési hálózat kialakítása.

A sikerek ellenére Alelnök Asszony úgy értékeli, hogy minden nap harc a széllel szemben: elérni, hogy a kormányzat minden szintje, illetőleg az üzleti szféra belássa, hogy a digitális innováció és befektetések mindenki számára közvetlen hasznot jelent. Azon fáradozik tehát, hogy európai szinten megteremtődjenek a kedvező feltételek keretei, hogy a partnerek együttműködésének köszönhetően mindenki élvezhesse az eredményeket – a közös európai családban.

A megvalósításban azonban jelentős szerep hárul a nemzeti kormányokra és a magán szektor szereplőire. A Digitális Menetrendben virtuálisan minden az együttműködésen alapul.

Számít tehát a konferencián jelenlévők támogatására, illetve véleményeikre, hogy hol szükséges változtatni, gyorsítani, hiszen a Digitális Menetrend végső soron mindenkié, és minden támogatásra szüksége van Neelie Kroes, az Európai Bizottság Digitális Menetrendért felelős alelnöknek, hogy a menetrend valósággá váljon.

Takács Emőke