Virtuális térbe vonul az Infoparlament

2020. május 29. péntek, 10:41
Jubileumi Infoparlament rendezvényünket 2020. június 11-én tartjuk az információs társadalomért tenni akaró kormányzati, iparági és civil szereplők részvételével. A forma és az ünneplés rendhagyó lesz, az online térbe vonulunk, hogy biztonságos körülmények között gondolkodjunk arról, hogyan képzeljük el a digitális jövőt.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása
A digitális technikák, az informatikai eszközök és alkalmazások óriási jelentőséget kaptak abban, hogy a világjárvány idején se álljon meg a gazdasági élet és a társadalmi kommunikáció. Sokan vallják, hogy hónapok alatt éveket hozott be a világ a digitális lemaradásban, a már online elvégezhető munkák digitalizálásában.

Természetesen mi sem mehetünk el emellett a jelenség mellett szó nélkül. A konferencia témája ennek köszönhetően adott és a forma is igazodik a jelen helyzethez: az idei évben virtuális konferenciát szervezünk.
 


A délelőtt most is a plenáris előadásoké lesz, ahol a kormányzat gazdaságért, innovációért és oktatásért felelős tagjai és az IT szakma meghatározó képviselői osztják meg tapasztalataikat az elmúlt időszakról, illetve beszélnek majd a jövőről alkotott elképzeléseikről.
 


A délután folyamán három nagy téma köré csoportosítva kilenc kerekasztal beszélgetéssel járjuk körbe a koronavírus-járvány minden aspektusát. A beszélgetések moderálását olyan ismert személyekre bíztuk, mint Kadarkai Endre, Gerhardt Máté vagy Mihálovits András. Szó lesz a gazdaság újra élesztéséről, a digitalizáció felgyorsulásáról, az otthoni munkavégzés lehetőségéről és nehézségeiről, az egészségügy területén bekövetkezett változásokról és a járványhelyzet oktatásra gyakorolt hatásairól is.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eddigiekhez hasonlóan a civil szervezetek képviselői, valamint a közalkalmazottak, köztisztviselők és kormánytisztviselők térítésmentesen vehetnek részt az Infoparlamenten.
 

Részletes program és jelentkezés a konferencia weboldalán találhatóak, vagy elérhetőek az Infotér Egyesület weboldaláról is.