Virtuális valóság az osztálytermekben

2020. február 4. kedd, 08:03
A Lenovo ezúttal az osztálytermekbe kíván betörni a VR Classroom 2 csomaggal, ami a szemüveg mellett hardvereket, saját tartalmakat és egyéb oktató csomagokat is magában foglal a gimnazista korú tanulóknak. Az oktatók a ThinkReality platform segítségével távolról is tudják menedzselni az eszközöket, mindegyik szemüveg a központi gépről vezérelhetővé válik. A diákok ennek köszönhetően együtt tudnak dolgozni és együtt élhetik át az tananyagot.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A Lenovo tervei szerint mindegy lesz, hogy a történelemtanár egy virtuális sétát szeretne-e tenni például a Colosseum területén, esetleg a biosz tanár a DNS-ek működését mutatná meg, az ő megoldásukkal erre könnyedén képesek lesznek. 

Az Androidot futtató szemüveg Lenovo Mirage VR S3 névre hallgat, ami egy Oculus Go-hoz hasonlóan minden egyben megoldás. Érdekesség, hogy nem lesz alkalmas a térbeli követésre, de éppen ezért az ára is valószínűleg a barátibb kategóriába fog kerülni. A kontrollere és a szemüveg is így csak a 3Dof-os követésre lesz képes, vagyis forgatni lehet, térben elmozdítani nem a dolgokat. Ez a fajta módszer tehát inkább a megfigyelés központú élmény tudják nyújtani, mintsem az interaktivitást. A szemüveg maga a 470g lesz, ami szintén az Oculus Go súlyára emlékeztet, a lencse elé befér a szemüveg és könnyen fertőtleníthető felületet kap.

Az USB-C vel tölthető 4200 mAh+-os akkumulátor felel majd a megfelelő idejű használatért, ami így egy Qualcomm 835-öt fog meghajtani 75Hz-es képfrissítés mellett. A látószög a lencse szempontjából jól bevált 110 fok körüli lesz, ez természetesen a felhasználó arcformájától függően változhat. A felbontás az 1920x2160 lesz szemenként. A 64 gigás eszköz SD kártyával 256 Gb-tal lesz tovább bővíthető, igény esetén Bluetooth-szal összekapcsolható lesz más eszközökkel, illetve beépített audiót kap. Ha valamelyik tanárnak speciális kiegészítőkre lenne szüksége, azokat is megvásárolhatja majd a csomag mellé.

A csomag valamikor 2020 tavaszán fog elstartolni.

További részletek a szemüvegről.

F
orrás: Lenovo, IPON.hu