Workshop az uniós önkormányzati fejlesztési forrásokról

Uniós támogatások tekintetében kiemelt helyen szerepelnek az önkormányzatokat érintő kiírások az Új Széchenyi Terv pályázataiban. A teljes körű fejlesztésre fordítható forrásokkal kapcsolatban tájékoztató workshopon informálódhatnak az érintett és pályázni kívánó önkormányzatok. A program aktualitást is rejt magában, ugyanis a társadalmi egyeztetés után hamarosan megjelennek az ÁROP (Államreform Operatív Program) önkormányzatoknak szóló pályázatai, összesen 20,38 milliárd forintnyi támogatási összeggel.

Twitter megosztás
Cikk nyomtatása

A március 7-i workshop - Önkormányzati EU fejlesztési források 2011-2013 címmel - azokkal a pályázatokkal foglalkozik, amelyek kifejezetten a hazai önkormányzatokra fókuszálnak, és számukra kínálnak uniós lehetőségeket. A korábbi évekhez képest csökkenő EU-s források, a várhatóan emelkedő önerő arány, a nem konvergencia régiókra jutó kevesebb forrás és a gazdasági társaságok részére történő átcsoportosítás miatt új megközelítésre és eszközökre van szükség. A rendelkezésre álló források mellett ezekről is szó lesz az önkormányzatok fejlesztései útvonalait meghatározó Workshopon.

A pályázati tájékoztató fórumon térítésmentesen vehet részt, ha kis-, közép- vagy nagyvállalat, államigazgatási intézmény, önkormányzat, polgármesteri hivatal, közművelődési intézmény, művészeti tudományos intézmény, pályázati tanácsadó, szövetség, kamara, szakszervezet, országos érdekképviselet, országos civil szervezet vagy alapítvány, felső- vagy közoktatási intézmény, illetve médium  munkatársa.

Jelentkezési határidő: 2011. március 7.

Az aktuális pályázati kiírásokról és a Workshop-sorozat következő állomásairól bővebben a www.workshopok.hu oldalon tájékozódhat.

Teljes program és regisztrációs lap

ÁROP bejelentés az NFÜ oldalán

ÁROP akcióterv véleményezés

Forrás: FISZ, DFT-Hungária, NFÜ