Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
176 találat a(z) "alkalmazás" cimkére.

Koraszülötteken segít az új alkalmazás

2016. május. 09. 13:21
Az anyaméhben hallható hangokat, szívdobogást és más ismerős hangokat adja az applikáció a csecsemőknek. Koraszülötteknek szükséges inkubátorban tartózkodni, ám itt nélkülözniük kell az anyaméh jól ismert, megszokott morajait, zörejeit. A Voices of Life nevet viselő új alkalmazás, a wombify (womb angolul méh) felveszi az anyuka méhében hallható hangokat, hogy ezeket lejátsszák az inkubátorban a csecsemőknek.

Egy applikáció összegzi alvási szokásainkat

2016. május. 09. 00:50
Kutatóknak sikerült összegezniük az emberiség alvási szokásait egy mobiltelefonos applikációval. A Science Advances című tudományos folyóiratban közölt tanulmány egyebek mellett arra a következtetésre jutott, hogy a nők általában fél órával többet alszanak mint a férfiak, s ez a hátrány különösen jellemző 30 és 60 év közötti férfiakra. A kutatók azt mondják, hogy eredményeik hasznosíthatóak lesznek a "globális alvásválság" kezelésében.

Minden ötödik magyar fizet mobillal

2016. május. 05. 10:44
A közlekedés, ételrendelés és párkeresés mellett a szabadidő-szervezés szokásait is átalakították az okoseszközök. A magyar okostelefon tulajdonosok 95 százaléka használ rendszeresen mobiltelefonos alkalmazásokat. Legtöbbjük közösségi média, kommunikációs és navigációs kategóriában, majdnem minden ötödik pedig mobilfizetésre is.

5 dolog, amit jó tudni a mobilról

2016. június. 17. 08:09
Akad sok egyszerű, könnyen alkalmazható szolgáltatás, ami hasznos lehet még a kütyükre kevésbé fogékonyaknak is. Ezek közül válogattunk.

Új mobilalkalmazást fejlesztett ki az M4 Sport az Eb-re

2016. június. 15. 10:47
Új mobilalkalmazást fejlesztett ki az M4 Sport a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság alkalmából, amelyen keresztül az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) adatbázisához és egyéb más exkluzív tartalmakhoz is folyamatosan hozzá lehet jutni mobileszközön, okostévén keresztül. Az applikációt bemutató kedd délutáni sajtótájékoztatón Kalmár Tibor, az m4sport.hu-t üzemeltető Új Média Kft. stratégiai és operatív igazgató-helyettese elmondta, az applikációt használók...

Ne égjünk le! – Ingyenes alkalmazással segít az OMSZ

2016. július. 22. 13:14
A Meteora alkalmazás egy mobileszközön futtatható óra, amely egyben időjárási információt – többek között UV sugárzás adatokat – is szolgáltat.

Bécsi zöldséget a bécsieknek – digitális segítséggel

2016. július. 18. 07:48
Az osztrák főváros lakói egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a közelből származó zöldség és gyümölcs kerüljön az asztalukra. A Bécsi Agrárkamara most egy honlapot és egy okostelefonos alkalmazást is indított, amellyel a bécsiek könnyebben megtalálhatják a közelükben lévő termelőket.

Utazóknak segít az ingyenes mobilapp

2016. július. 15. 08:09
Vásárolt valamit külföldi nyaralása során, ami nem sokkal később meghibásodott? Problémája adódott az otthonról foglalt külföldi autóbérléssel vagy a szálláshely minőségével kapcsolatban? Késik a repülőjárata vagy elveszett a poggyásza kiutazáskor? Ha a külföldi utazás vagy nyaralás nem úgy alakul, ahogy elterveztük, fontos tudni, hogy miképp gyakorolhatja fogyasztói jogait. Sőt idegen nyelven ki is tudja fejezni magát a vitás helyzetbe került utazó.

Alkalmazás megmondja, hol leskelődnek a cápák

2016. július. 04. 17:36
Az Egyesült Államok keleti partjain mostantól egy applikáció mutatja, hol úsznak a gyilkos cápák. Az atlanti cápaközpont által létrehozott alkalmazás a közösségi média eszközei helyett a nyomkövetővel ellátott állatokat mutatja. Az alkalmazásnak köszönhetően az egész keleti parton élőben lehet követni a nyomkövetővel ellátott cápák szokásait – írja az RT. Az okostelefonra letölthető applikáción az szerepel, hogy hol, pontosan mikor és hány cápát észleltek.

Nyak és hátfájdalmon segít Alex, az okoseszköz

2016. január. 24. 22:50
Mintha csak személyi gyógytornászunk lenne, aki sohasem távozik mellőlünk, ellenben folyamatosan figyel és szól, ha kell. Leginkább az irodai dolgozókat, okostelefon és táblagép felhasználókat sújtja a nyak- és hátfájás: felmérések szerint nyolcvan százalékuk érintett a bajban. Segítenek az ergonomikus székek és asztalok, de a monitorok és kijelzők elé görnyedők többsége másodpercek alatt feledkezik meg a helyes tartásról. A szöuli Namu startup tervezte a...

összesen: 176 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11