Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
186 találat a(z) "Balatonfüred" cimkére.

2021-ben is hozta a formáját az Infotér Konferencia

2021. november. 24. 10:32
Az Infotér Konferencia 2021-ben is hozta a formáját: 1500 fő vett részt rajta összesen a 3 nap alatt! A mesterséges intelligencia témája mellett idén az oktatás kiemelt hangsúlyt kapott az eseményen a 0. napi NextGen konferencia keretében. Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyesület elnöke nyilatkozott az idei rendezvény szelleméről és sikereiről.

Christopher Mattheisen – TRUST is more IMPORTANT than ever

2021. január. 28. 09:33
Nincs még egy olyan munkahelyteremtő és munkahelymegtartó erő a magyar gazdaságban, mint a digitalizáció. A magyar munkaerőpiacon minden ötödik ember a digitális gazdaságnak köszönheti a kenyérkeresetét. A Microsoft Magyarország számtalan fejlesztéssel támogatja ezt a folyamatot. A vállalat kiemelt projektjeiről Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója beszélt az Infotér Konferencián.

Pomázi Gyula – Innováció szellemitulajdon-védelem nélkül?

2021. január. 20. 10:01
A szellemitulajdon-védelem célja az alkotó elme által létrehozott termékek, nevezetesen a találmányok, az irodalmi, művészeti és tudományos alkotások, a tudományos felfedezések, az árujelzők, illetve az ipar, a tudomány, az irodalom vagy a művészetek terén folyó szellemi tevékenység erkölcsi és jogi védelme, anyagi elismerésének biztosítása. Egy olyan váratlan helyzetben, mint a koronavírus járvány számtalan új megoldás, innováció születik, melyeket védeni kell.

Lehetőségek és újdonságok az elektronikus egészségügyi szolgáltatások területén

2021. január. 12. 11:55
A COVID-19 járvány alatt bebizonyosodott, hogy milyen fontos szerep hárul a digitális egészségügyre. Az egészségipar informatikai területe, vagyis az e-health, hatalmas növekedés előtt áll, Magyarország pedig gyors tempóban halad előre a digitális technológia felhasználásában az egészségügy területén.

Mesterséges intelligencia a közigazgatás szolgálatában

2021. január. 08. 13:32
A közigazgatás hazánkban rengeteg adatot és információt használ. Az utóbbi időszakban egyre inkább erősödik az igény, hogy ezeket az adatokat minél gyorsabban és hatékonyabban dolgozzák fel. A mesterséges intelligencia segíthet az adatok rögzítésében, továbbításában, válogatásában. Hajzer Károly, a Belügyiminisztérium informatikai helyettes államtitkára Mesterséges intelligencia és közigazgatás címmel tartott előadást a balatonfüredi Infotér Konferencián.

A Covid-19 járvány kihívásai és lehetőségei (panelbeszélgetés)

2021. február. 18. 07:25
Moore törvénye szerint az integrált áramkörökben lévő tranzisztorok száma – ami használható a számítási teljesítmény durva mérésére – minden 18. hónapban megduplázódik. A gyógyszerkutatásban ezzel ellenkező jelenség figyelhető meg, amit szellemesen Eroom törvényének neveztek el. Ennek lényege, hogy bár minden évben körülbelül ugyanannyi új gyógyszer kerül piacra, ezeket felfedezni és kifejleszteni mégis egyre drágább, annak ellenére, hogy a tudomány és...

Adatgazdaság beindítása hazánkban – Kocsis Dávid felvezető előadása

2021. február. 10. 10:02
A 11. Infotér Konferencia első napjának délutánja panelbeszélgetésekkel folytatódott. Az Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia kerekasztalt Kocsis Dávid, a Neumann Nonprofit Kft. stratégiai ügyvezető-helyettese vezette fel előadásával.

Adat & MI – Nemzeti Adatstratégia (panelbeszélgetés)

2021. február. 09. 15:34
Már évek óta beszélünk róla, hogy az adat az új olaj. De mit tettünk azért az elmúlt években, hogy ezt az értékes kincset a felszínre hozzuk? És ha felszínre is hoztuk, akkor is egyből felmerül a kérdés: mit kezdjünk vele? Mert bizony nyers olajjal sok mindenre nem megyünk – a feldolgozáshoz kifinomult technológiára van szükségünk. Az állam számára különösen fontos, hogy a birtokában lévő, hatalmas adattömeget képes legyen feltárni és kiaknázni. Kérdés, hogy...

Infotér Konferencia 2021 – Bóka István megnyitója

2021. december. 20. 07:17
A szokásokhoz híven az újra teljes létszámú, 12. Infotér Konferenciát is Bóka István, Balatonfüred polgármestere nyitotta meg. Rövid beszédében kitért arra, hogy a konferencia 0. napján átadásra került a BME Tudásközpont, amely az informatikára, a digitalizációra, az oktatásra és a kutatás-fejlesztési infrastruktúrára kíván építeni.

Szélessávon dübörgött a hangulat a 11. Infotér Konferencián

2020. október. 21. 20:46
Balaton, ősz, napsütés, informatika! 11. alkalommal került megrendezésre az Infotér Konferencia, ezúttal ötvözve a fizikai és a virtuális tér előnyeit. A hangulat sem maradt el az elvárásoktól, ebbe engedünk most egy kis betekintést.

összesen: 186 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11