Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
186 találat a(z) "Balatonfüred" cimkére.

Infotér X. – Bóka István polgármester köszöntője

2020. január. 06. 10:31
Balatonfüred polgármestere köszöntötte az Infotér konferencia szervezőit és résztvevőit, beszélt a rendezvény tematikájában is teret kapó környezetvédelem fontosságáról, és röviden kitért a városnak sokat jelentő fejlesztésekre is.

Fókuszban a digitalizáció

2020. január. 06. 10:13
Az ágazatot érintő eddigi kormányzati eredmények között szerepel a digitális exportfejlesztés, start-upok támogatása, mesterséges intelligencia bevezetése bizonyos területeken, okos város projektek, DJP pontok felállítása, az 5G-koalíció létrejötte és még sorolhatnánk. Dr. Solymár Károly Balázs, infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a digitalizációs fejlesztéseket érintően adott egy tágabb áttekintést a fontosabb befejezett projektekről, valamint a...

A mesterséges intelligencia alkalmazása az állampolgárok kiszolgálásában

2020. január. 03. 16:26
Az az út, amit e-közigazgatás címén járunk, ez egy helyes út – ezzel a gondolattal kezdte előadását Hajzer Károly, a 2019-es balatonfüredi Infotér Konferencián, melyben az NHIT és az OBH elért eredményeire is reflektált. A Belügyminisztérium informatikai helyettes államtitkára szerint impozáns eredményekről lehet beszámolni ezen a területen. Hogy mi a titka az eredményességnek, és mire kell összpontosítani a jövőben a további sikerek elérése érdekében, az a...

Élet tárcák és a szorongás nélkül – Somkuti András előadása

2020. január. 03. 16:12
Azonosítás és hitelesség – vajon tényleg a pénztárca a legjobb hely a személyes adataink tárolására? Hiszen alternatív megoldás ma már mindannyiunk zsebében ott lapul az okostelefonunk képében, amit sokkal kisebb eséllyel felejtünk otthon, mint papírjainkat és plasztik kártyáinkat. Mi kell ahhoz, hogy végre minden területen átállhassunk az azonosítás és hitelesítés digitális formájára? Somkuti András, a NETLOCK ügyvezetője ezt fejtegette előadásában a tizedik...

Biró Albert – második napi köszöntő

2020. január. 03. 15:36
A X. Infotér konferencia utolsó napját Biró Albert, az Infotér Egyesület főtitkára nyitotta meg, aki egy kis nosztalgikus utazásra invitált bennünket a legnagyobb magyar informatikai témájú konferencia történetében, mely 2019-ben már közel kétezer résztvevőt számolhatott össze a három nap alatt.

Milyen eredményekről számolhatnak be a XXI. századi magyar bíróságok?

2020. január. 03. 15:23
11 ezer munkavállaló, ebből 3000 bíró, évente másfél millió ügy, 120 milliárd forintos költségvetés – és ez csak néhány említésre méltó adat az Országos Bírói Hivatallal kapcsolatban. Milyen feladatokat hívatott megoldani a digitalizáció ezen a területeten? Mik a jelenlegi sikerek, és milyen kihívásokkal kell még megbirkózni a jövőben? A X. Infotér Konferencián Handó Tünde, az OBH elnöke is előadóként vett részt, és a magyar bíróságok modernizációjáról beszélt.

Az informatika mint stratégiai eszköz – Vágujhelyi Ferenc előadása

2020. január. 03. 14:38
Miért alakult ki az az irányítási rendszer a kormányzati informatikában, amelyben az önállóan gazdálkodó szervezetektől elvonták az informatikai fejlesztéseket, hogy azok egy lényegében tárcáktól független döntéshozatali rendben indulhassanak el? Az NHIT elnöke a X. Infotér Konferencián az adatgyűjtés bizonyos kihívásait vette górcső alá a floppy lemezek korától az internet uralta modern időkig.

EDR Fejlesztések és Stratégia

2020. február. 05. 13:57
A Pro-M Zrt-nek és az EDR fejlesztéseknek köszönhető szolgáltatások ugyan szinte láthatatlanul bújnak meg az e-közigazgatás labirintusában, fontosságuk ugyanakkor elvitathatatlan, hiszen jelen vannak minden katasztrófavédelmi helyzet kezelésében, tűzoltásban, rendkívüli egészségügyi helyzetek megoldásában, nagy volumenű közbiztonsági események biztosításában, illetve bűnügyek felderítésében si. Hogy hogyan is kell ezt pontosan elképzelni, arról Balla Ferenc, a...

A nyílt forráskód és a NISZ

2020. február. 05. 13:41
A NISZ Zrt. információs rendszerek üzemeltetési ágazati igazgatója a nyílt forráskódú rendszerek alkalmazásának két legfontosabb okaként a licenc díjak csökkentését és a káros gyártói függőségek felszámolását jelölte meg. Hogy ezen termékek bevezetésének milyen hatással volt eddig, és milyen további célokat kívánnak általuk elérni, arról Bárány Ernő beszélt a X. Infotér konferencián.

Fejlesztési célok és eredmények a NISZ portfoliójában

2020. február. 05. 12:42
A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. fejlesztési ágazati igazgatója beszélt a cég által megvalósított fejlesztésekről és a jövőbeli célokról a X. Infotér Konferencián. Kormányzati felhő és adatközpont, szupergyors internet, illetve az e-ügyintézés legkülönbözőbb válfajai is terítékre kerültek Ádám Csongor prezentációjában.

összesen: 186 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11