Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
61 találat a(z) "Big Data" cimkére.

Adathörcsögből, adatelemzővé – így használjuk fel az adatainkat

2022. június. 07. 17:04
Tengernyi adat keletkezik napi szinten a cégeknél, ellenben sokszor a döntéshozók nem tudják, merre induljanak az adatvagyon felhasználását illetően. Salga Péterrel, a Dyntell Software ügyvezetőjével arról beszélgettünk, hogy miből lesz az adatvagyon, az Excel vagy más szoftver a jobb megoldás a feldolgozásban, de az adattudósok és Big Data elemzők is szóba kerültek.

Nemzeti adatvagyon védelme

2022. február. 02. 08:41
Az IdomSoft Zrt. a NISZ cégcsoport tagja, amely vezető szerepet tölt be országos jelentőségű informatikai rendszerek fejlesztésében, integrálásában, installálásában valamint üzemeltetésében. Páratlan tapasztalatokkal rendelkezik nagybiztonságú kormányzati és biztonsági okmánykibocsátó informatikai rendszerek fejlesztésében, nagy adattömeget kezelő, bonyolult kapcsolatokkal rendelkező központi nyilvántartások kialakításában, a személyes adatok jogszabályoknak...

Adatgazdaság és MI – Tanítsuk a mesterséges intelligenciát!

2022. augusztus. 23. 10:00
Ahhoz, hogy Magyarország vezetővé váljon az adatgazdaság innovációja és alkalmazásai terén, ötvöznie kell technológiai és ipari erősségeit a magas színvonalú digitális infrastruktúrával és - az alapvető európai értékeken nyugvó - szabályozási kerettel. Ezzel a törekvésével olyan MI-ökoszisztémát alakíthat ki, amely az európai társadalom és a gazdaság egésze számára képes technológiai előnyöket biztosítani. A kérdés már csak az, hogy hol van az adat? Milyen...

Az OTP és a mesterséges intelligencia

2022. augusztus. 17. 07:24
Az OTP már évek óta használja a mesterséges intelligenciát adatok elemzésére, tendenciák megjóslására. Az MI és a nyelv kapcsolatának vizsgálta és fejlesztése egy viszonylag új kutatási terület számukra. Fontos, hiszen egy magyarul megszólaló robot vagy chatbot hozzájárul ahhoz, hogy milyen lesz az ügyfél első benyomása akkor, amikor felveszi a bankkal a kapcsolatot. Schin Lotár Csabával, az OTP Bank Big Data csapatvezetőjével beszélgettünk.

Robbanás előtt az adatpiac

2020. november. 04. 09:38
Az adat az új olaj – már tudjuk, hogy értékes, tárolni, gyűjteni kell. Hol tart ebben a hazai piac egyik legerősebb szereplője, a Magyar Telekom. Mihályi Gáborral, a Magyar Telekom nagykereskedelmi igazgatójával - november 2-ától a T-Systems operációs és standard megoldások igazgatójával - beszélgettünk az Infotér Konfrencián.

Cyber Security for 2020

2020. január. 27. 11:13
Peter Kovalcik, a Check Point regionális igazgatója arról tartott érdekfeszítő előadást a 2019-es Infotéren, hogy várhatólag milyen támadásokkal kell szembenéznünk 2020-ban, és milyen elvek szerint kell felkészülni azok kivédésére, valamint arra is kitért hogy milyen szerep jut ebben a Big Data-nak és a mesterséges intelligenciának.

Behálózza a cégeket a mesterséges intelligencia

2019. január. 23. 10:00
A tavalyi év bizonyos értelemben olyan volt az új technológiák területén, mint a Ninja Warrior tévés sorozat. Az AI (mesterséges intelligencia), az automatizálás, az adatok és a blockchain mint egymással vetélkedő versenyzők próbálták leküzdeni az akadályokat és a kihívásokat.

Új szakma születik? Adatkutatóra van szüksége a világnak!

2019. január. 09. 10:55
A Big Data térnyerésével tömegesen szükség lehet a megfelelően képzett szakemberekre.

Tech-doppinggal dönt rekordokat a sportvilág

2019. január. 02. 11:00
A sportolók, edzők és sportszervezetek egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a Dolgok Internete (IoT) technológia iránt. Nem csupán a felkészítési szakaszban, de a versenyeken is nagy szerepet szánnak ezeknek a fejlesztéseknek.

A posztdigitális korszak küszöbén állunk

2019. február. 19. 13:00
Az Accenture Technology Vision éves jelentése szerint a vállalatok hamarosan átlépnek a „posztdigitális” korszakba, ahol egy cég sikere attól is függhet, mennyire tudja alkalmazni az ügyfeleinek, munkavállalóinak és üzleti partnereinek a személyre szabott valóságot és élményt nyújtó új technológiákat.

összesen: 61 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7