Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
3 találat a(z) "British Library" cimkére.

Irodalmi kincsek a neten

2014. május. 18. 17:47
Az interneten is elérhetővé vált a londoni British Library gyűjteményének több száz értékes darabja, köztük a Brontë nővérek gyermekkori írásai és William Blake jegyzetfüzete. Az intézmény Discovering Literature (Az irodalom felfedezése) elnevezésű új internetes archívumában romantikus és viktoriánus kori költők, köztük Charles Dickens, William Wordsworth és Jane Austen kézzel írt naplóinak, leveleinek és kéziratainak digitális változatai sorakoznak. A...

Az internet archiválására készül a British Library

2013. április. 06. 11:58
A brit nemzet "digitális memóriájának" megőrzése céljából a londoni British Library virtuális archívumban őrzi meg az összes brit honlapot, elektronikus könyvet, internetes folyóiratot és blogot. A projekt szombaton indul, és az intézmény célja, hogy a folyamatosan frissülő digitális archívum a jövő nemzedékek kutatói számára is hozzáférhető legyen - jöjjön bármilyen technológiai fejlődés.

Internetre kerülnek a British Library közkincsei

2011. június. 21. 03:10
Kereshető és letölthető formátumban az internetre kerül a brit nemzeti könyvtár, a British Library - szerzői jogokkal már nem védett - negyedmillió könyve, kiadványa. Az internethasználók a könyvtár és a Google stratégiai együttműködése révén ingyen juthatnak majd hozzá több mint 250 ezer 1700 és 1870 között készült kötethez - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján a British Library.