Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
6 találat a(z) "cyberbullying" cimkére.

A digitális kultúra jövője – interjú Rab Árpáddal

2017. július. 27. 11:06
Rab Árpád szociológus az InfoParlament találkozóján mondta el véleményét az online zaklatással, és a digitális kultúrával kapcsolatban. A kerekasztal-beszélgetések főbb témája a kiberbiztonság volt, amely nagyban meghatározza majd a digitális kultúránk jövőjét is.

Van képed hozzá?! – Megoldásközpontú kerekasztal-beszélgetés

2013. május. 27. 17:36
A “Van képed hozzá?!” című konferencia egyik legizgalmasabb pontja az a panelbeszélgetés volt, melyen egy pszichológus, egy családterapeuta, egy szociológus és egy újmédia-kutató közösen elemezte az online bántalmazás jelenségét, a gyermekek személyiségfejlődése és az őket körülvevő környezet viszonyrendszerében. Közben egyebek mellett olyan kérdésekre keresték a választ, mint hogy miképpen befolyásolja a szűk – családi és iskolai – környezet a fiatalok...

Van képed hozzá?! - Dr. Baracsi Katalin előadása

2013. május. 22. 13:09
Dr. Baracsi Katalin, az Európai Unió Safer Internet Programjának oktatója és szakértője is előadóként volt jelen a "Van képed hozzá?!" címet viselő, online bántalmazásról szóló konferencián. Az egyébként családjogi szakjogász azokra a tapasztalatokra, gyakorlati megoldásokra fókuszált prezentációjában, melyeket a program oktatójaként a fiatalokkal kapcsolatos interaktív beszélgetések során szerzett.

Van képed hozzá?! - Reményiné Csekeő Borbála előadása

2013. május. 17. 10:07
A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetője, Reményiné Csekeő Borbála is képviseltette magát a KOMMON szakkollégium által szervezett, online bántalmazásról szóló konferencián. Az alapítvány komoly figyelmet fordít a cyberbullying jelenség veszélyeire, és sokat tesz annak érdekében, hogy a bántalmazottak letérjenek az áldozattá válás, depresszió, vagy legrosszabb esetben az öngyilkosság felé vezető útról.

Van képed hozzá?! – Konferencia az online bántalmazásról

2013. május. 11. 06:10
A cyberbullyng vagyis az online bántalmazás főleg a gyerekeket és a fiatalokat érinti. A KommON Magyarország első kommunikációs szakkollégiumaként, felelősséget vállalva a társadalmi problémák felismerésében és a megoldáskeresésben, konferenciát szervezett, melynek témája a már említett jelenség volt. Az eseményen jelen volt Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a Safer Internet Program, valamint az európai szintű TABBY projekt képviselője is.

Mit tehetünk az internetes zaklatás ellen?

2013. április. 11. 08:03
A zaklatás önmagában nem új jelenség, de az adataikat, fényképeiket hanyagul kezelő, gyanútlan internetfelhasználók – főleg a közösségi oldalakon – sokkal könnyebben válhatnak rosszakaróik áldozatává, mint a való életben. A cyberbullying, vagyis internetes zaklatás komoly veszélyt jelenthet különösen a lelki problémákkal küzdő fiatalokra, akik közül már többeket kergettek ezzel öngyilkosságba. De hogyan ismerhetjük fel a bajt, és vehetjük elejét a tragédiának?...