Keressen!

Mit?
A cikk keletkezésének ideje?
Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár
55 találat a(z) "digitális írástudás" cimkére.

A „digitális” immunrendszerünkkel elháríthatnánk az internet veszélyeit

2019. július. 11. 09:00
A világháló az emberiség történelmének egy olyan felfedezése, ami talán csak a két lábra állással vagy a tűz használatával vethető össze a törzsfejlődésben. De hogyan alkalmazkodhatunk ehhez?

A digitális írástudás és a kuponos vásárlás szövevényes kapcsolata

2018. november. 21. 13:00
A digitális kultúra, az internetes írástudás fejlettsége befolyásolja leginkább az internetes bónuszos/kuponos kereskedelem növekedési lehetőségeit - derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felméréséből.

Világelső a magyar Logiscool: észrevétlenül tanít

2017. szeptember. 08. 07:53
Eddig hét országban, 10 ezernél több gyerekkel szerettették meg a programozást, saját oktatási platformmal tanítanak. A saját területén világelső, magyar tulajdonú Logiscoolban 3,5 év alatt több, mint tízezer 6-18 éves diák kezdett el tanulni. Magyarországon harmincnégy helyen, külföldön Horvátország és Kuvait csatlakozásával további hat országban vannak jelen és a teljes hálózaton belüli éves bevételük várhatóan meghaladja az egymilliárd forintot.

Infotér 8 – Dr. Deutsch Tamás – Digitális Jólét Program 2.0

2017. november. 23. 11:16
Deutsch Tamás előadásában sorsfordítónak nevezte a gazdaság és a társadalom előtt álló éveket a digitalizáció szempontjából. A miniszterelnöki biztos részletesen kitért a DJP 2.0 sikereire, a fejlesztési programok eredményeire, és arra is, hogy egy új program, a DJP 3.0 veszi kezdetét, amely számos, kibővített stratégiával kívánja felszámolni többek közt a digitális analfabetizmust, és felzárkóztatni Magyarországot. A bővített program azonban még számos, az...

Indul a digitalizáció az aktív idősekért program

2017. november. 09. 12:00
Megjelent a kormány határozata a digitalizáció az aktív idősekért programról, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára országszerte térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására. A nemzeti fejlesztési miniszternek az idősügyi infokommunikációs modellprogram tapasztalataira építve 2018. december 31-ig...

Mindenki Kódolni tanul

2016. október. 25. 22:22
Magyarország az idei évben negyedik alkalommal csatlakozott az EU CodeWeek kezdeményezéshez, mely során több mint 475 eseményt regisztráltak az intézmények. Ez azt jelenti, hogy október 15-23. között, országszerte közel 500 olyan program zajlott a magyar iskolákban, amelyek keretében a diákok megismerkedhettek a programozás alapjaival, vagy akár magasabb szinten tanulhattak kódolni.

Ma kezdődik az ECDL világfóruma

2016. május. 26. 09:22
Ma kezdődik Budapesten az ECDL (European Computer Driving Licence, Európai Számítógép-használói Jogosítvány) Alapítvány kétnapos nemzetközi fóruma.

IT Parlament 2016 – Christopher Mattheisen: Digitális Magyarország – partnerségben a jövő útján

2016. június. 30. 09:58
A digitális átalakulás az elmúlt pár évben nagyon felgyorsult, a fejlődés jelentőssé vált egyaránt a robotikában, a mesterséges intelligenciában, de a felhő technológiában is – emelte ki Christopher Mattheisen az Információs Társadalom Parlamentjén. A Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója emellett hangsúlyozta azt a jelentős tényt is, hogy a digitalizáció ma már nem választás kérdése, és azt kell eldöntenünk, hogy elszenvedői vagy alakítói akarunk lenni az...

IT Parlament 2016 – Dr. Deutsch Tamás: A Digitális Jólét Program Stratégiái

2016. június. 21. 16:17
Dr. Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos az elkövetkező néhány évre szóló intézkedéscsomag várható hatásairól számolt be előadásában az idei Információs Társadalom Parlamentjén. Leszögezte, hogy a digitalizáció nem választás kérdése, hanem szükségszerűen bekövetkező, átfogó társadalmi jelenség, ezért a felzárkóztatás érdekében kiemelten fontos szerepet kell, hogy kapjon a digitális képzés. A Digitális Jólét Program...

IT Parlament 2016 – Jakab István megnyitója

2016. június. 20. 07:51
Az infokommunikáció hazánk versenyképességére és gazdaságára gyakorolt hatását is hangsúlyozta Jakab István az Információs Társadalom Parlamentjén tartott megnyitóján. Az országgyűlés alelnöke külön kiemelte a rendezvény fontosságát az infokommunikáció területén elvégzendő feladatok szempontjából, és fontos célként fogalmazta meg többek között a digitális jólét megteremtését és a digitális írástudatlanság felszámolását.

összesen: 55 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6